Η Ουκρανία έχει υποσχεθεί αυξημένη χρηματοδότηση για τις αεροπορικές εταιρείες σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τον εναέριο χώρο της ανοιχτό για εμπορικές πτήσεις, σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας.
Σύμφωνα με τον Denys Shmygal, η κυβέρνηση θα διανείμει 420 εκατομμύρια paund για να εγγυηθεί τη συνέχιση των πτήσεων μέσω του εναέριου χώρου της.
«Αυτή η απόφαση θα σταθεροποιήσει την κατάσταση και θα εγγυηθεί την επιστροφή στην Ουκρανία των πολιτών μας που βρίσκονται στο εξωτερικό», είπε, χωρίς να διευκρινίσει πώς θα διατεθούν τα κεφάλαια.
Η απόφαση αυτή προέρχεται από τον φόβο της αναστολής των πτήσεων, λόγω της κρίσης που έχει κυριεύσει τη χώρα. Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα αναστείλει τις πτήσεις προς την Ουκρανία και η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το ίδιο παράδειγμα.
Πηγη:abcnews.al
Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος