Η Ουκρανία θρηνεί τους 55 αμάχους στο χωριό Χρόζα – Κάθε οικογένεια έχασε ένα άτομο από την ρωσική επίθεση κατά τη διάρκεια κηδείας

Σε σοκ βρίσκεται το Χάρκοβο της Ουκρανίας μετά την χθεσινή πυραυλική επίθεση με 55 νεκρούς, σύμφωνα με τον ουκρανικό ιστότοπο Nexta. Aνάμεσα στους αμάχους που έχασαν την ζωή τους στο χωριό Χρόζα, κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός Ουκρανού στρατιώτη ήταν και ένα 8χρονο παιδί ενώ και αρκετοί ήταν και όσοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Κάθε οικογένεια στο χωριόθρηνεί και από έναν νεκρό, όπως αναφέρει το ΒΒC News ενώ οι εικόνες με τα σκεπασμένα πτώματα δίπλα το ένα στο άλλο είναι συγκλονιστικές. Ανάμεσα στα θύματα της ρωσικής επίθεσης σε αμάχους είναι και ο γιος και η χήρα του Ουκρανού στρατιώτου που αρχικά είχε θαφτεί σε άλλη περιοχή και η οικογένειά του αποφάσισε να μεταφέρει τη σορό του στον τόπο καταγωγής του.

Ο τοπικός κυβερνήτης της περιοχής δήλωσε ότι η επίθεση έγινε λίγο μετά το μεσημέρι σε ένα σημείο στο οποίο βρίσκεται μία καφετέρια και ένα σούπερ μάρκετ και δεν υπύρχαν στρατιωτικοί στόχοι.

Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο της επίθεσης

H πυραυλική επίθεση έγινε με το ρωσικό σύστημα Ισκαντέρ, την ώρα μάλιστα που ο Ζελένσκι βρισκόταν στη Γρανάδα και ζητούσε τη στήριξη της Ευρώπης για να αποφευχθεί μία μελλοντική σύρραξη μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Η επίθεση αυτή συνέβη μια μέρα που η Ρωσία εξαπέλυσε 22 επιθέσεις σε 8 ουκρανικές περιοχές, την ώρα που η ένταση των πολεμικών επιχειρήσεων με πυραύλους και drone από αέρος. Οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας ήταν συγκλονιστικές, με τους διασώστες να αναζητούν απεγνωσμένα επιζώντες στα ερείπια και να βρίσκουν μόνο πτώματα.

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στην περιοχή του Χαρκόβου που βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο των ρωσικών επιθέσεων.

Πηγές: Νexta, Kyiv Indepedent, BBC Νews

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος