Η μετάλλαξη Όμικρον έκαμψε τις άμυνες και του τελευταίου αμόλυντου νησιωτικού έθνους δύο χρόνια μετά

Όταν ο κορονοϊός άρχισε να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, το απομακρυσμένο αρχιπέλαγος του Ειρηνικού, το Κιριμπάτι, έκλεισε τα σύνορά του, διασφαλίζοντας ότι η ασθένεια δεν θα έφτανε στις ακτές της, όπως και έγινε, για σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια.

Το Κιριμπάτι άρχισε τελικά να ανοίγει ξανά αυτόν τον μήνα, επιτρέποντας τον επαναπατρισμό πολιτών που είχαν αποκλειστεί για δύο χρόνια. Πολλοί από αυτούς που επέβαιναν ήταν ιεραπόστολοι που είχαν φύγει από το Κιριμπάτι πριν από το κλείσιμο των συνόρων για να διαδώσουν την πίστη της εκκλησίας των Μορμόνων.

Οι αξιωματούχοι εξέτασαν κάθε επιβάτη που επέστρεφε, ζήτησαν να εμβολιαστούν όλοι και επέβαλαν καραντίνα με πρόσθετες εξετάσεις μετά την επιστροφή. Δεν ήταν αρκετό!

Η μετάλλαξη Όμικρον έκαμψε τις άμυνες και του τελευταίου αμόλυντου νησιωτικού έθνους δύο χρόνια μετά
(AP Photo/Richard Vogel, Αρχείο)

Περισσότεροι από τους μισούς επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ο οποίος έχει πλέον ξεφύγει στην κοινότητα και ώθησε την κυβέρνηση να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα αρχικά 36 θετικά κρούσματα από την πτήση είχαν αυξηθεί σε 181 περιπτώσεις μέχρι την Παρασκευή.

Το Κιριμπάτι και πολλά άλλα μικρά έθνη του Ειρηνικού ήταν από τα τελευταία μέρη στον πλανήτη που απέφυγαν τα κρούσματα του ιού, χάρη στις απομακρυσμένες τοποθεσίες τους και τους αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους. Αλλά οι άμυνές τους κάμφθηκαν από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Πηγή: apnews.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος