Η Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι απέδωσε ψευδώς τα λόγια του Πούτιν

Array

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε σήμερα ότι η ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Τζo Μπάιντεν ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ήταν ένα «absolut incident».

Στην ομιλία της, η Ζαχάροβα κατηγόρησε τον Αμερικανό ηγέτη ότι απέδωσε ψευδώς τα λόγια του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει το Tanjug.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είπε κάτι που δεν είπε ο Πούτιν και ότι τώρα η δήλωση αποδίδεται στον Ρώσο πρόεδρο στα αμερικανικά ΜΜΕ.

«Ελέγχουμε πάντα τα λόγια του Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν σίγουρα το είπε αυτό, αλλά όχι ο πρόεδρος της Ρωσίας», επεσήμανε η Ζαχάροβα.

«Πρόκειται απολύτως για προπαγάνδα που επιβάλλεται στο κοινό, στην κοινή γνώμη, σε αντίθεση με ό,τι πραγματικά ειπώθηκε», είπε η Ζαχάροβα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι η Ρωσία παραβίασε ξεδιάντροπα τις βασικές αρχές του καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού με έναν «βίαιο και περιττό πόλεμο» στην Ουκρανία.

Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, πρόσθεσε ότι κανείς δεν απείλησε τη Ρωσία και ότι μόνο η Ρωσία ήθελε πόλεμο και ότι ήταν ένας πόλεμος ενός ανθρώπου, ανέφερε το Reuters.

Ο Μπάιντεν επεσήμανε επίσης ότι ο στόχος του πολέμου είναι να καταστείλει πλήρως το δικαίωμα της Ουκρανίας να υπάρχει ως κράτος και ως λαός.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι οι αναφορές για ρωσική κακοποίηση αμάχων στην Ουκρανία «θα πρέπει να σας κάνουν να παγώσει το αίμα σας».

Είπε επίσης ότι οι νέες πυρηνικές απειλές του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την Ευρώπη δείχνουν μια «απερίσκεπτη περιφρόνηση» των ευθυνών του έθνους του ως υπογράφοντος της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί.

«Θα σταθούμε αλληλέγγυοι ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα. Τελεία», τόνισε ο Μπάιντεν, μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Διαβάστε ακόμα: Η Βόρεια Κορέα διαψεύδει ότι εξάγει όπλα στη Ρωσία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος