Η Μαρία Ζαχάροβα είναι θυμωμένη εξαιτίας της δήλωσης του Πάπα Φραγκίσκου

Array

Μια συνέντευξη με τον Πάπα Φραγκίσκο, στην οποία υποστήριξε ότι τα μέλη της Τσετσενίας και του Μπουριάτ των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έδειξαν μεγαλύτερη σκληρότητα στην Ουκρανία από ότι οι Ρώσοι, προκάλεσε οργή στη Ρωσία.

«Σε γενικές γραμμές, ίσως οι πιο σκληροί είναι αυτοί που είναι από τη Ρωσία, αλλά δεν είναι ρωσικής παράδοσης, όπως οι Τσετσένοι, οι Μπουριάτ και τα λοιπά», είπε ο Πάπας στο καθολικό περιοδικό America.

Η ομιλία του Πάπα καταδικάστηκε γρήγορα από ανώτερους Ρώσους αξιωματούχους.«Αυτό δεν είναι πλέον ρωσοφοβία, είναι διαστροφή σε επίπεδο άνευ προηγουμένου», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βασιστεί σε ένα βαθμό και σε μέλη εθνικών μειονοτήτων. Αν και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης έχουν τεκμηριώσει άφθονα στοιχεία εγκλημάτων πολέμου που διέπραξαν ρωσικές δυνάμεις, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι οι στρατιώτες που ανήκουν σε εθνοτικές μειονότητες συμπεριφέρθηκαν χειρότερα από τους Ρώσους, γράφει η Guardian.

«Είμαστε μια οικογένεια με Μπουριάτ, Τσετσένους και άλλους εκπροσώπους της πολυεθνικής και πολυομολογιακής μας χώρας», πρόσθεσε η Ζαχάροβα. Η Αλεξάνδρα Γκαρμαζάποβα, ιδρύτρια της αντιπολεμικής οργάνωσης «Ελεύθερη Μπουριάτια», χαρακτήρισε αυτά τα σχόλια «ασυγχώρητα και ρατσιστικά».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας δέχεται κριτική για τις απόψεις του για την Ουκρανία. Το Κίεβο τον έχει επικρίνει πολλές φορές από την έναρξη της ρωσικής εισβολής επειδή δεν καταδίκασε επαρκώς τις κινήσεις του Κρεμλίνου. Επίσης, μεγάλη αντιπαράθεση προκάλεσε η δήλωση του Πάπα ότι η Δύση «μπορεί με κάποιο τρόπο να προκάλεσε» τη ρωσική εισβολή.

Πηγή: Guardian, Politika.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος