Η Κέιτ Μίντλετον ευαισθητοποίησε τους Βρετανούς: Σπεύδουν για ενημέρωση και προληπτικό έλεγχο

Χιλιάδες Βρετανοί σπεύδουν να ελέγξουν συμπτώματα του καρκίνου μετά τη διάγνωση της Κέιτ Μίντλετον.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου 

Η γενναιότητά της, να μοιραστεί δημοσίως το πρόβλημα με την υγεία της, έχει ευαισθητοποιήσει τους Βρετανούς να προβούν σε προληπτικό έλεγχο σύμφωνα με το NHS και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Ο αριθμός των ατόμων που επισκέφτηκαν τον ιστότοπο του NHS για πληροφορίες σχετικά με τον καρκίνο αυξήθηκε σχεδόν κατά πέντε φορές την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρει η εφημερίδα Mirror.

Ο επικεφαλής του NHS για τον καρκίνο στην Αγγλία, ο καθηγητής Peter Johnson, δήλωσε: “Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας μιλώντας γενναία για τη διάγνωσή της θα βοηθήσει και άλλους να κάνουν το ίδιο“.

Υπήρξε επίσης μια τεράστια αύξηση στις προβολές στη σελίδα με τα συμπτώματα του καρκίνου του NHS, με 4.172 επισκέψεις τις τρεις ώρες μετά την δημοσιοποίηση του βιντεοσκοπημένου μηνύματος της Κέιτ την Παρασκευή, περίπου μία κάθε τρία δευτερόλεπτα, από 1.922 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Macmillan Cancer Support είπε ότι η επισκεψιμότητα στις σελίδες υποστήριξής της ήταν η υψηλότερη σε ένα Σαββατοκύριακο από το πρώτο lockdown τον Μάρτιο του 2020, με σχεδόν 100.000 επισκέψεις μέχρι το τέλος της Κυριακής, αύξηση 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τον θαυμασμό της δημοσίως εξέφρασε προς την πριγκίπισσα της Ουαλιας η Δούκισσα του Γιορκ, η οποία αποκάλυψε τον Ιανουάριο ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του δέρματος. «Οι προσευχές μου είναι με την πριγκίπισσα της Ουαλίας καθώς ξεκινά τη θεραπεία της» είπε.

Η Σάρα Φέργκιουσον είπε ότι είναι γεμάτη θαυμασμό για την Κέιτ που μίλησε δημόσια για η διάγνωση του καρκίνου της μετά από μήνες φημών για την υγεία της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος