Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο – Βασιλιάς Κάρολος: Είμαι περήφανος για το θάρρος της να μιλήσει

Σύνοψη
  • Με καρκίνο διαγνώστηκε η Κέιτ Μιντλετον: Το συγκινητικό μήνυμά της

Σε βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε ότι βρίσκεται υπό προληπτική θεραπεία για καρκίνο.

Ανταπόκριση – Βρετανία: Ευδοξία Λυμπέρη

Η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας, περιέγραψε τη διάγνωσή της ως «τεράστιο σοκ». Όπως λέει η ίδια, όταν τον Ιανουάριο, υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα «θεωρήθηκε ότι η κατάσταση δεν ήταν καρκινική».

«Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα συνέστησε να υποβληθώ σε προληπτική χημειοθεραπεία και τώρα βρίσκομαι στα πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας».

Η Κέιτ συνέχισε ότι «ο Γουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για το καλό της νεαρής μας οικογένειας».

Η πριγκίπισσα πρόσθεσε: «Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό πήρε χρόνο. Μου πήρε χρόνο για να αναρρώσω από μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά, το πιο σημαντικό, μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σαρλότ και τον Λούις με τρόπο που να είναι κατάλληλος γι’ αυτούς και για να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι καλά».

Η Κέιτ εξηγεί στο βίντεο ότι είπε στα τρία μικρά παιδιά της ότι είναι «καλά και γίνεται πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα την βοηθήσουν να θεραπευτεί- στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου».

Εξήρε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ που στέκεται στο πλευρό της ως «μεγάλη πηγή παρηγοριάς και καθησυχασμού», ενώ ευχαρίστησε για την υποστήριξη που λαμβάνει από το κοινό.

«Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε ότι, ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα ενώ ολοκληρώνω τη θεραπεία μου. Η δουλειά μου πάντα μου έδινε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω όταν θα είμαι σε θέση, αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη ανάρρωση μου», δήλωσε η πριγκίπισσα.

Κλείνοντας το μήνυμά της είπε ότι έχει έχει στη σκέψη της «όλους εκείνους των οποίων οι ζωές έχουν επηρεαστεί από τον καρκίνο».

«Για όλους όσοι αντιμετωπίζουν αυτή την ασθένεια, σε οποιαδήποτε μορφή, σας παρακαλώ να μη χάσετε την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι», κατέληξε η Κέιτ.

Λίγο μετά την ανακοίνωσή της, οι ευχές άρχισαν να «πέφτουν βροχή»

Ο βασιλιάς Κάρολος είναι «τόσο περήφανος για την Κέιτ, για το θάρρος της να μιλάει όπως έκανε» και παραμένει σε «στενή επαφή με την αγαπημένη του νύφη», δήλωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ μετά τη δήλωση της πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον για τον καρκίνο.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είπε: «Η Αυτού Μεγαλειότητα είναι «τόσο περήφανος για την Κέιτ για το θάρρος της να μιλήσει όπως έκανε».

«Μετά την νοσηλεία τους στο νοσοκομείο μαζί, ο Βασιλιάς «παρέμεινε σε στενή επαφή με την αγαπημένη του νύφη τις τελευταίες εβδομάδες».

«Και οι δύο τους θα συνεχίσουν να προσφέρουν την αγάπη και την υποστήριξή τους σε όλη την οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ δήλωσε ότι η πριγκίπισσα έχει «την αγάπη και την υποστήριξη ολόκληρης της χώρας». Ο Σούνακ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η Κέιτ επέδειξε «τεράστια γενναιότητα με τη δήλωση της» και ότι οι σκέψεις του είναι μαζί της και «ιδίως με τα τρία παιδιά της».

Οι Κιρ Στάρμερ ηγέτης των Εργατικών, ο Εντ Ντέιβ ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, μίλησαν επίσης υπέρ της πριγκίπισσας της Ουαλίας, ενώ κάλεσαν το κοινό να σεβαστεί την ιδιωτική της ζωή.

Η ανακοίνωση αποτελεί ισχυρό πλήγμα για τη βρετανική μοναρχία καθώς και ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ υποβάλλεται αυτή τη στιγμή σε θεραπεία για απροσδιόριστο τύπο καρκίνου, κάτι που ανακοινώθηκε από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις αρχές Φεβρουαρίου.

Τον τελευταίο καιρό οι θεωρίες συνωμοσίας οργίαζαν στο διαδίκτυο ενώ τα κουτσομπολιά και η κριτική για την μυστικότητα σχετικά με την υγεία της Κέιτ ήταν αμείλικτη.

Η Κέιτ εισήχθη στην Κλινική του Λονδίνου στις 16 Ιανουαρίου και υποβλήθηκε με επιτυχία σε προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα, ανακοίνωσαν την επόμενη ημέρα τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον. Παρέμεινε στο νοσοκομείο για 13 ημέρες μετά την επέμβαση και, κατόπιν συμβουλής του γιατρού, απέχει έκτοτε από τα δημόσια καθήκοντα κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης της.

Δείτε τo συγκλονιστικό βίντεο που αποκαλύπτει ότι πάσχει από καρκίνο:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος