Η J&J διακόπτει την παραγωγή του εμβολίου της για την COVID-19

Η Johnson & Johnson στα τέλη του περασμένου έτους έκλεισε αθόρυβα το μοναδικό εργοστάσιο που παράγει παρτίδες του εμβολίου της για την COVID-19, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν την απόφαση.

Η διακοπή είναι προσωρινή, με το εργοστάσιο του Λέιντεν να αναμένεται να αρχίσει να παράγει ξανά το εμβόλιο μετά από λίγους μήνες, ανέφερε το άρθρο των NYT. Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι δεν ήταν σαφές εάν η παύση είχε αντίκτυπο στις προμήθειες εμβολίων.

Στην εγκατάσταση, στην ολλανδική πόλη Λέιντεν, κατασκευάζεται πάντως ένα πειραματικό αλλά δυνητικά πιο κερδοφόρο εμβόλιο για την προστασία από έναν άσχετο ιό, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η φαρμακοβιομηχανία τον περασμένο μήνα προέβλεψε έως και 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη από πωλήσεις του εμβολίου της για την COVID-19 το 2022, άλμα 46%, έχοντας κακή απόδοση σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της.

Η εταιρεία ανέφερε πωλήσεις 2,39 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το εμβόλιο της COVID το 2021, χάνοντας τον δικό της στόχο των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε ένα έτος που χαρακτηρίστηκε από τις ανησυχίες για την ασφάλεια και την άνιση ζήτηση για ένα εμβόλιο που κάποτε διαφημιζόταν ως πολλά υποσχόμενο εργαλείο για τον εμβολιασμό πληθυσμών σε δύσκολα προσβάσιμες περιοχές.

Καθώς το εργοστάσιο στο Λέιντεν δεν είναι προσωρινά διαθέσιμο, θα μπορούσε να μειωθεί η προσφορά του εμβολίου J&J κατά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις, ανέφεραν οι NYT, επικαλούμενοι έναν από τους ανθρώπους που γνωρίζουν την απόφαση. Άλλες εγκαταστάσεις έχουν ετοιμαστεί για την κατασκευή του εμβολίου, αλλά είτε δεν είναι ακόμη σε λειτουργία είτε δεν έχουν λάβει έγκριση, τονίζεται στο άρθρο.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος