Η Ιταλία δεν θα λάβει απόφαση για την αποστολή νέων όπλων στην Ουκρανία μέχρι τον Φεβρουάριο 

Array

ΡΩΜΗ – Η Ιταλία δεν θα λάβει απόφαση για την αποστολή νέων όπλων στην Ουκρανία μέχρι τον Φεβρουάριο, λόγω πολιτικών εντάσεων και εξέτασης του κόστους, γράφει σήμερα η εφημερίδα Republika. 

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πριν από δύο εβδομάδες μετά από τηλεφωνική συνομιλία με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι ότι η Ρώμη θα στείλει συστήματα αεράμυνας στο Κίεβο. 

Στη συνέχεια, η Μελόνι επιβεβαίωσε την πλήρη υποστήριξη της ιταλικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, υπενθυμίζει το Reuters. 

Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο υπουργός Άμυνας Γκουΐντο Κροσέττο εξέφρασε την αμφιβολία ότι η Ιταλία θα μπορούσε να προμηθεύσει στην Ουκρανία συστήματα αεράμυνας. 

Η εφημερίδα Republika ανέφερε, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ότι η Μελόνι, ένθερμος υποστηρικτής του Κιέβου, αντιμετωπίζει αντίσταση από τους δεξιούς συμμάχους Ματέο Σαλβίνι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να εγκρίνει ένα διάταγμα για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία. 

Ο Σαλβίνι και ο Μπερλουσκόνι έχουν μακροχρόνιους δεσμούς με τη Μόσχα, υπενθυμίζει η εφημερίδα, αναφέροντας ότι πηγές από τη «League of the North» του Σαλβίνι και τη «Forza Italia» του Μπερλουσκόνι αρνήθηκαν σήμερα ότι υπήρχαν προβλήματα με την έγκριση αυτού του διατάγματος, ανέφερε το Reuters. 

Η εφημερίδα  Republika αναφέρει ότι ένα άλλο θέμα που εμποδίζει την απόφαση είναι η ανησυχία ότι ο ιταλικός στρατός θα μείνει χωρίς τα απαραίτητα συστήματα αεράμυνας εάν στείλει βοήθεια στην Ουκρανία, αναφέρει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta. 

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς    

Πηγή: Politika.rs   

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος