Η Ισπανίδα βασίλισσα Λετίθια επικεφαλής του συνοδευτικού προγράμματος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

ανταπόκριση από τη Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Παράλληλα με τις εργασίες της 32ης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 29 και 30 Ιουνίου στη Μαδρίτη όπου συμμετέχουν 44 αντιπροσωπείες υπάρχει και μία ειδική ατζέντα με στόχο την προώθηση της Ισπανίας που περιλαμβάνει τη συμμετοχή της βασίλισσας Λετίθια η οποία θα αποτελέσει την οικοδέσποινα για τους/τις συνοδούς των αρχηγών κρατών και πρωθυπουργών που θα συμμετέχουν στη σύνοδο.

Πρόκειται για ένα ειδικό πρόγραμμα που ξεκινά στις 29 Ιουνίου με μια επίσκεψη στα σιντριβάνια και τους κήπους των θερινών ανακτόρων της Granja de San Ildefonso στην πόλη Σεγκόβια, κήποι που θεωρούνται αντίγραφα των Βερσαλλιών. Θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Βασιλικού Παλατιού της La Granja και στη συνέχεια το Royal Glass Factory, όπου πραγματοποιείται έκθεση φυσητού γυαλιού.

Με την επιστροφή τους στη Μαδρίτη θα επισκεφθούν το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Ρέινα Σοφία και θα φωτογραφηθούν μπροστά από τον διάσημο πίνακα του Πικάσο την Γκερνίκα. Προβλέπεται γεύμα στο ισόγειο του Μουσείου Ρέινα Σοφία όπου βρίσκεται το εστιατόριο του μουσείου.

Για το δείπνο στο Μουσείο Πράδο οι συνοδοί των ηγετών δεν θα βρίσκονται στην ίδια αίθουσα μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά στην Αίθουσα των Μουσών του Μουσείου.

Την επόμενη μέρα στις 30 Ιουνίου, τελευταία ημέρα της συνόδου, οι συνοδοί των ηγετών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, στις 11 π.μ. θα επισκεφθούν το Παλάτι μαζί με την βασίλισσα Λετίθια για μια γευσιγνωσία λαδιού και ομιλία για τη μεσογειακή και την υγιεινή διατροφή, και στη συνέχεια θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Βασιλικού Θεάτρου της Μαδρίτης (Όπερα) που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Παλάτι όπου θα παρακολουθήσουν την πρόβα της όπερας Ναμπούκο του Βέρντι που κάνει πρεμιέρα στις 5 Ιουλίου για 15 μόνο παραστάσεις.

Ήδη από την Κυριακή το βράδυ που η Τζιλ Μπάιντεν, σύζυγος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στη Μαδρίτη, συναντήθηκε με την βασίλισσα Λετίθια αλλά και με την σύζυγο του Ισπανού πρωθυπουργού Μπεγκόνια Γκόμεθ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος