Η Ισπανία ξεπέρασε τα 21 εκατομμύρια εργαζόμενους για πρώτη φορά στην ιστορία της και η ανεργία πέφτει στο 11,6%

Ισπανία ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Η Ισπανία καταγράφει νέο ρεκόρ απασχολούμενων ατόμων, σύμφωνα με την Έρευνα Ενεργού Πληθυσμού (EPA) που δόθηκε στη δημοσιότητα. Το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INE) υπολογίζει ότι 21 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται,  μετά την ενσωμάτωση 603.900 εργαζομένων στην αγορά εργασίας. Επιπλέον, η ανεργία μειώνεται, κατά 365.300 άτομα, φθάνοντας τα 2,76 εκατομμύρια, το χαμηλότερο ποσοστό από το 2008. Έτσι, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και δεκαπέντε χρόνια, από 13,3% σε 11,6% σε ένα τρίμηνο.

Στην Ισπανία υπάρχουν 2,76 εκατομμύρια άνεργοι —κάτω από το ψυχολογικό όριο των τριών εκατομμυρίων—, 365.300 λιγότεροι από το πρώτο τρίμηνο. Είναι η μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής. Πέρυσι, αυτή η συρρίκνωση ήταν 255.300 άτομα και η μέση πτώση τα τελευταία έξι χρόνια (χωρίς να υπολογίζουμε το 2020) ήταν 227.140. Επιπλέον, το ποσοστό ανεργίας είναι το χαμηλότερο από το τρίτο τρίμηνο του 2008. Παρότι ο ενεργός πληθυσμός αυξήθηκε κατά 238.600 άτομα, για να ξεπεράσει τα 23,8 εκατομμύρια, επίσης υψηλό ρεκόρ, γεγονός που δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την ανεργία κάτω από το 12%. 

«Στην Ισπανία εργάζονται ήδη 21 εκατομμύρια άνθρωποι. Φτάσαμε σε ένα νέο υψηλό ρεκόρ όλων των εποχών», ανέφερε στο Twitter ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός , Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος χαρακτήρισε τα δεδομένα ως «εξαιρετικά» και πρόσθεσε ότι «αποδεικνύουν τη δύναμη της οικονομίας μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος