Η ινδική μετάλλαξη κρατά σε επιφυλακή τη βρετανική κυβέρνηση αλλά δεν αλλάζει τίποτα προς το παρόν

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι ο χάρτης πορείας για την απελευθεροποίηση της Αγγλίας από το lockdown μπορεί να εκτροχιασθεί εάν η ινδική μετάλλαξη είναι σημαντικά πιο μεταδοτική από τα προηγούμενα στελέχη.

 Προς το παρόν, η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά στην επόμενη φάση χαλάρωσης του lockdown. Σε αυτό κυρίαρχο ρόλο παίζει η αποτελεσματικότητα των εμβολίων  στην ινδικής παραλλαγή.

Γι’ αυτό και το εθνικό σύστημα υγείας (NHS) θα επιταχύνει τις δεύτερες δόσεις για τους άνω των 50 ετών σε όλη τη χώρα, ώστε οι δόσεις να διαφέρουν χρονικά μόνο οκτώ εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, θα υπάρξουν ενδείξεις πολύ σύντομα για το πόσο μεταδοτική θα μπορούσε να είναι η ινδική παραλλαγή.

Τα αποτελέσματα των ερευνών θα καθορίσουν τις αποφάσεις. 

Ο καθηγητής Κρις Ουίτι πρόσθεσε, ότι τα πρώτα σημάδια υποδηλώνουν ότι η ινδική παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική από τη βρετανική μετάλλαξη. 

Για την εξασφάλιση του έκτακτου σχεδίου επιτάχυνσης του εμβολιασμού, ο στρατός θα σταλεί σε σημεία που πλήττονται περισσότερο από την ινδική μετάλλαξη.

Το μόνο που πιθανά θα αλλάξει από το πρόγραμμα χαλάρωσης των μέτρων την Δευτέρα 17 Μαίου, είναι οι μάσκες προσώπου που πρόκειται να παραμείνουν ως απαραίτητες στους μαθητές μέσα στην τάξη.

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος