Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μηνύει την Ουγγαρία για τη νομοθεσία LGBT

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μηνύει την Ουγγαρία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να ακυρώσει νόμο που περιορίζει την πρόσβαση σε πληροφορίες για θέματα LGBT και εισάγει διακρίσεις εις βάρος ατόμων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου καθώς και για απόφαση για ανάκληση της άδειας εκπομπής του τελευταίου ανεξάρτητου ραδιοφωνικού σταθμού της χώρας.

«Η Επιτροπή θεωρεί ότι ο νόμος παραβιάζει τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς, τα θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων (ιδίως των LGBTQ ατόμων) καθώς και τις αξίες της ΕΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕ.

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη θα μπορούσε να παγώσει τα κονδύλια της ΕΕ για την Ουγγαρία λόγω παραβιάσεων του κράτους δικαίου.

Σημειώνεται πως η Επιτροπή έχει εδώ και καιρό διαφωνία με τον συντηρητικό πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, λόγω των ισχυρισμών ότι η κυβέρνησή του έχει καταχραστεί τα χρήματα της ΕΕ και παραβιάζει τους νόμους του μπλοκ, καθώς και τους περιορισμούς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Όρμπαν, από την πλευρά του έχει επανειλημμένα απορρίψει κατηγορίες ότι η νομοθεσία, που τέθηκε σε ισχύ το 2021, κάνει διακρίσεις, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος απαγορεύει την «προώθηση» περιεχομένου LGBTQ σε παιδιά στο σχολείο.

Πηγή: Deutsche Welle

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος