Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει το Ιταλικό Σχέδιο Ανάκαμψης – Σήμερα η Ursula von der Leyen στη Ρώμη

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης της ΕΕ, το Ιταλικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (PNRR στα Ιταλικά) έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία, δηλαδή Α, σε δέκα πεδία, και ένα Β στο πεδίο “Κόστος”.

Τα κεφάλαια που θα διατεθούν στην Ιταλία ανέρχονται σε 191,5 δισεκατομμύρια σε επιχορηγήσεις και δάνεια, τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει η Ρώμη έως το 2023 και να δαπανήσει έως το 2026. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, θα βρεθεί σήμερα στη Ρώμη για να παρουσιάσει την αξιολόγηση του PNRR στον Ιταλό Πρωθυπουργό Mario Draghi. 

Την έγκριση του PNRR σχολίασε ως «αποφασιστικό βήμα» για την έξοδο από την κρίση ο Υπουργός Οικονομικών Ντανιέλ Φράνκο, τονίζοντας επίσης πως «η πρόκληση είναι τώρα να εφαρμόσουμε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μάριο Τζεντιλόνι, ο οποίος τόνισε πως η «τήρηση των δεσμεύσεων της Ιταλίας» στο PNRR «θα είναι θεμελιώδης, αλλά και δύσκολη». Παρόλα αυτά «υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες με μεγάλη πλειοψηφία του Κοινοβουλίου υπό τον σωστό άνθρωπο την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή τον Mario Draghi».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος