Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει τους βομβαρδισμούς της Τεχεράνης στο ιρακινό Κουρδιστάν, σύμφωνα με τον Ζ. Μπορέλ

Array

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει τους βομβαρδισμούς της Τεχεράνης στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν και «ανησυχεί σοβαρά» από την κλιμάκωση της κατάστασης ασφαλείας στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Οι επιθέσεις αυτές συνιστούν παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Πίτερ Στάνο.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, ο ιδεολογικός στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας, επιβεβαίωσαν το βράδυ της Πέμπτης τη βούλησή τους να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους στο ιρακινό Κουρδιστάν εναντίον των ενόπλων οργανώσεων της ιρανικής κουρδικής αντιπολίτευσης, που χαρακτηρίζονται «τρομοκράτες» από την Τεχεράνη.

Πλήγματα με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σκότωσαν την Τετάρτη 13 ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό 50 ατόμων, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Το ιρακινό Κουρδιστάν φιλοξενεί αντιπολιτευόμενες ιρανικές κουρδικές ομάδες. Τα πλήγματα πραγματοποιούνται σε τεταμένο κλίμα στο Ιράν, όπου διαδηλώσεις διεξάγονται καθημερινά στη χώρα μετά τον θάνατο στις 16 Σεπτεμβρίου της Μαχσά Αμινί, της 22χρονης Ιρανής που είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος