Η ΕΡΤ στο Κίεβο: Η καθημερινότητα για τους πολίτες στη σκιά του πολέμου

Εικόνες μιας πολύβουης πόλης κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ στο Κίεβο, όπου οι ρυθμοί της καθημερινότητας φαίνεται ότι δεν έχουν αλλάξει, παρά τον φόβο διεθνώς για μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι κάτοικοι της ουκρανικής πρωτεύουσας λένε ότι δεν πιστεύουν πως θα γίνει πόλεμος.

Παρατηρείται απόψε κίνηση στους δρόμους από εργαζόμενους που επιστρέφουν από τη δουλειά τους, αλλά και στα μπαρ, καθώς και ουρές στα ανθοπωλεία, νωρίτερα, λόγω της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου.

Η ΕΡΤ στο Κίεβο: Η καθημερινότητα για τους πολίτες στη σκιά του πολέμου
AP Photo/Emilio Morenatti

Σε συνέντευξή του στον απεσταλμένο της ΕΡΤ Γιάννη Σουλιώτη, δημοσιογράφος βετεράνος του πολέμου στην Κριμαία, ο οποίος συμμετέχει σήμερα σε ομάδα «εδαφικής άμυνας», (μία από τις ομάδες πολιτοφυλακής που έχουν συγκροτηθεί στο Κίεβο), περιέγραψε ότι έχουν παρακολουθήσει διάφορες εκπαιδεύσεις, έχουν διανείμει ρόλους μεταξύ τους και ξέρουν ακριβώς τι θα κάνει ο καθένας σε περίπτωση μίας ρωσικής εισβολής.

Ερωτηθείς τι περιμένει να γίνει τις επόμενες ημέρες, ο Ουκρανός δημοσιογράφος απάντησε πως ελπίζει και εκτιμά ότι δεν θα γίνει πόλεμος, όμως πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος όταν απέναντί του έχει τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Δήλωσε ότι ο ίδιος και η ομάδα του είναι έτοιμοι να αντιδράσουν σε περίπτωση πολέμου.

Όσον αφορά στους φόνους των ομογενών, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται μάλλον για τυχαίο περιστατικό, το οποίο αποδίδεται – μεταξύ άλλων – σε συμπλοκή μετά από υπερβολική χρήση αλκοόλ.

Αποστολή στο Κίεβο: Γιάννης Σουλιώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος