Η ΕΡΤ στο Ελσίνκι: Υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ τάσσονται οι Φινλανδοί

Τρεις στους τέσσερις Φινλανδούς τάσσονται υπέρ της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, όπως μεταδίδει από το Ελσίνκι η απεσταλμένη της ΕΡΤ, ενώ το κλίμα στην πρωτεύουσα αποπνέει ψυχραιμία και ετοιμότητα.

Όπως παραδέχονται οι Φινλανδοί γνώριζαν ανέκαθεν ότι έχουν δίπλα τους έναν εχθρικό γείτονα. Άλλωστε Ρωσία και Φινλανδία έχουν βρεθεί δύο φορές σε εμπόλεμη κατάσταση.

Φυσικά η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ήταν ένα μεγάλο σοκ για τους πολίτες της χώρας, αλλά έχουν εμπιστοσύνη στον ισχυρό Φινλανδικό στρατό.

Οι έφεδροι είναι γύρω στις 900.000, ένας πολύ μεγάλος αριθμός, εάν υπολογίσει κανείς ότι ο πληθυσμός της χώρας είναι μόλις πεντέμισι εκατομμύρια.

Πιστεύουν επίσης, όπως μεταδίδει η απεσταλμένη της ΕΡΤ ότι “η Μόσχα σε περίπτωση που αποφασίσει να επιτεθεί θα χρειαστεί πολλούς μήνες ίσως και χρόνια για να μεταφέρει τα στρατεύματα της στα σύνορα, κάτι που φαντάζει αδύνατο, μετά τις σημαντικές απώλειες στον πόλεμο της Ουκρανίας”

Παρόλα αυτά, βρίσκονται σε στρατιωτική ετοιμότητα, ενισχύοντας τις δυνάμεις στους στα σύνορα με τη Ρωσία, τα οποία εκτείνονται σε μήκος 1300 χιλιομέτρων.

Αποστολή – Φινλανδία: Ανδριάνα Μαγγανιά

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος