Η ΕΡΤ καταγράφει τις προσπάθειες Ουκρανών πολιτών, να στείλουν βοήθεια στους μαχητές της πρώτης γραμμής

Την προσπάθεια Ουκρανών πολιτών να συγκεντρώσουν ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να τα στείλουν στους ανθρώπους που πολεμούν στην πρώτη γραμμή, καταγράφει η κάμερα της ΕΡΤ και ο απεσταλμένος της Γιώργος Σιδέρης.

Σε αποθήκη στο Κίεβο μέλη της ΜΚΟ “Patriot”, συγκεντρώνουν φαγητό, φάρμακα και είδη υγιεινής, δωρεά Ουκρανού επιχειρηματία, για να τα στείλουν στη δοκιμαζόμενη Μαριούπουλη και αλλού στην εμπόλεμη Ουκρανία. «Παρέχουμε βοήθεια σε πολίτες, στρατιωτικούς σε ελεύθερες περιοχές, αλλά και σε εκείνες που γίνονται μάχες και δεν εξαιρούμε τις περιοχές υπό κατάληψη. Δίνουμε τροφή, ρούχα, ιατροφαρμακευτικά είδη” λέει στον απεσταλμένο της ΕΡΤ, ο Γιούρα Κόϊρα οργανωτής της ανθρωπιστικής αποστολής της οργάνωσης.

Τα προϊόντα που έφτασαν στην αποθήκη στην Ουκρανική πρωτεύουσα θα παραμείνουν μόνο λίγες ώρες εκεί. Στη συνέχεια φορώντας αλεξίσφαιρα, προστατευτικά στα πόδια και συνοδευόμενοι από τον στρατό τα μέλη της οργάνωσης, θα φτάσουν στην πρώτη γραμμή και θα τα παραδώσουν στους πολεμιστές.

“Η βοήθεια αυτή θα πάει στο τάγμα Αζοφ, το οποίο έχει ως αποστολή να σπάσει τον Ρωσικό αποκλεισμό της Μαριούπολης και θα το κάνει” λέει ο πρόεδρος της ΜΚΟ “Patriot”.

Από την την πλευρά του ο Ευγένιος, πρώην στρατιωτικός – μέλος ΜΚΟ “Patriot” λέει χαρακτηριστικά: “Το 2017 βγήκα στην σύνταξη. Τώρα για να είμαι χρήσιμος στην χώρα μου επειδή δεν μπορώ να είμαι στο μέτωπο εξαιτίας του τραυματισμού, αποφάσισα να γίνω εθελοντής.”

Ο Στεφάν, πρόεδρος της ΜΚΟ “Help for Ukraine”, επισημαίνει «υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν υποφέρει από τις εχθρικές επιθέσεις και αυτά τα παιδιά είναι σε διάφορα νοσοκομεία και νοσηλεύονται σε Κίεβο, Ζαπορίζια, Οδησσό. Και εμείς κάνουμε τα πάντα να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά και τους γιατρούς.»

Όπως επισημαίνει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ “τα μέτρα ασφαλείας στα περίχωρα του Κιέβου και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, όσο πλησιάζει η 9η Μαΐου, κατά την οποία Δυτικοί αξιωματούχου πιστεύουν ότι ο Πούτιν θα κηρύξει τότε επίσημα τον πόλεμο, αυξάνονται με δυνάμεις των Ουκρανών να δημιουργούν περισσότερες θέσεις μάχης.”

Αποστολή – Κίεβο: Γιώργος Σιδέρης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος