Ουκρανία: Συνεχίζεται το ρωσικό σφυροκόπημα σε υποδομές και γραμμές ανεφοδιασμού στα μετόπισθεν του ανατολικού τμήματος (video)

Καθώς πλησιάζουμε στην 9η Μαΐου, ημέρα που θεωρείται ορόσημο γράφονται  σενάρια επί σεναρίων για το τι μπορεί να συμβεί τότε. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν μαζικές επιθέσεις σε ουκρανικούς στόχους με αποτέλεσμα να πληγούν υποδομές σε αρκετές πόλεις.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στο Κίεβο, Γιώργος Σιδέρης, πύραυλοι αναχαιτίστηκαν πάνω από την πρωτεύουσα. Τα χτυπήματα των Ρώσων εστιάζονται κυρίως σε υποδομές και εγκαταστάσεις με σκοπό να ανακόψουν την σύνδεση των ουκρανικών δυνάμεων που βρίσκονται στα ανατολικά με τις βάσεις τους ή με τις γραμμές εφοδιασμού τους.

Στο Κίεβο, ειδικά στην περιφέρεια, συνεχίζονται οι συναγερμοί και εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας και οι έλεγχοι από τις στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές της Ουκρανίας. Εχθές παρατηρήθηκε ενίσχυση των πολεμικών γραμμών με άρματα μάχης σε διάφορα σημεία της πόλης. Αυτό δείχνει και την πρόθεση των ουκρανικών δυνάμεων να ενισχύσουν την άμυνα τους γύρω από τις μεγάλες πόλεις.

Ήδη από εχθές το απόγευμα έγινε μία μαζική επίθεση από την πλευρά του ρωσικού στρατού κάποιοι στόχοι επλήγησαν στην Οδησσό. Επίσης η πόλη Βίλβ επλήγη εχθές το βράδυ και μάλιστα επλήγησαν υποδομές οι οποίες έχουν να κάνουν με τον ηλεκτρισμό και αυτό σημαίνει  ότι η πόλη τυλίχθηκε στο σκοτάδι.

Σε  άλλες  περιοχές έχουν πληγεί σιδηροδρομικές γραμμές, κάτι που δείχνει πως η Ρωσία έχει σκοπό, εκτός του ανατολικού τμήματος  που έχει κυριολεκτικά καταστραφεί, να χτυπά τα πιο πίσω μέρη, δυτικά από περιφέρεια του Ντονμπάσκ, με σκοπό την ανακοπή των γραμμών εφοδιασμού των Ουκρανών στρατιωτών.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις Ουκρανών συγκεντρώνουν τρόφιμα, ιατροφαρμακευτικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και να τα  μεταφέρουν  στα ανατολικά τμήματα της χώρας μέσω κεντρικών οδικών δρομολογίων αλλά και άλλων  δρομολογίων  τα οποία έχουν χαράξει οι ίδιοι . Αναμεσα του είναι και πρώην στρατιωτικοί. Το μεγάλο στοίχημα να φτάσουν στο Τσερνίκιβ, στο Χαρκοβο , στο Μικολάεβ, αλλά κυρίως στη Μαριούπολη για να ενισχύσουν τους μαχητές οι οποίοι βρίσκονται στο Αζοφστάλ .

Τέλος έγινε γνωστό ότι η Γενική Εισαγγελέας του Κιέβου μετέβη στο Ιρπίν με εντολή να ερευνήσει υποθέσεις ομαδικών βιασμών και άλλων εγκλημάτων πολέμου. Η ίδια σε δηλώσεις της τόνισε ότι οι ομαδικοί βιασμοί είναι η κατ’ εξοχήν τακτική των Ρώσων στρατιωτών.

‘Ήδη όπως δήλωσε και η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ουκρανίας  υπάρχει συνεργασία με τον ΟΗΕ για υποθέσεις σεξουαλικής βίας.

Στην Ουκρανία τις επόμενες ώρες αναμένεται βοήθεια από την Πολωνία, την Μολδαβία και τις Βρυξέλλες.

Αποστολή: Γιώργος Σιδέρης 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος