Η Ελληνίδα τραυματίας από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη στην ΕΡΤ: Νιώθω τυχερή που σώθηκα

Array

«Νιώθω τυχερή που είμαι αρτιμελής» δηλώνει η Ελληνίδα που τραυματίστηκε στην τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Η 39χρονη, που βρισκόταν μόλις έξι μέτρα μακριά από το σημείο της έκρηξης, έφτασε στη Θεσσαλονίκη.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου έφτασε η 39χρονη Ελληνίδα, η οποία έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη.

«Σίγουρα είμαι τυχερή και με προστάτευσε ο Θεός», είπε η 39χρονη, η οποία τις τελευταίες δύο μέρες ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Όταν ρωτήθηκε εάν θα επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη απάντησε θετικά, τονίζοντας ότι οι δυσκολίες της ζωής πρέπει να ξεπερνιούνται. «Θα χρειαστεί σίγουρα χρόνος αλλά προς το παρόν σκέφτομαι να γίνω καλά, να χαλαρώσω γιατί αυτές οι δύο μέρες ήταν πολύ πιεστικές από την Τουρκία, τους γιατρούς, τις συνεντεύξεις». Τέλος, η 39χρονη υποστήριξε ότι οι τουρκικές αρχές τις έκαναν ερωτήσεις, τους απάντησε, είχαν ωστόσο να σχοληθούν με πολύ δύσκολα περιστατικά, συγκριτικά με τον δικό της, που ήταν αμελητέο.

Νωρίτερα, οι γονείς της γυναίκας έφτασαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, με τη μητέρα της 39χρονης να κρατά μία ανθοδέσμη με λουλούδια, συγκινημένη, με μεγάλη αγωνία να σφίξει στην αγκαλιά της την κόρη της.

Η γυναίκα αντιμετώπισε πρόβλημα στην επικοινωνία όσο βρισκόταν στο νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, όπου οι αρμόδιοι ζητούσαν να μιλήσουν μόνο στη γλώσσα τους και αυτός ήταν ο βασικός λόγος, που θέλησε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Οι Τούρκοι ζήτησαν και αντίτιμο για τη νοσηλεία της κοπέλας, ωστόσο αυτό δεν ήταν το βασικό πρόβλημα, όπως τόνισαν οι γονείς της, αφού θα έδιναν όποιο ποσό χρειαζόταν.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πατέρας της, η 39χρονη σώθηκε εξαιτίας του ζευγαριού, που βρισκόταν μπροστά της και δέχτηκε το μεγαλύτερο μέρος του ωστικού κύματος.

Νέα στοιχεία για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Νέα στοιχεία έρχοντα στο «φως» της δημοσιότητας για την τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη, σχετικά με την 23χρονη η οποία συνελήφθη ως ύποπτη για την τρομοκρατική επίθεση. Στοιχεία, που προκαλούν ερωτηματικά. Η καθ’ ομολογία δράστις φέρεται να είχε επικοινωνήσει λίγες μέρες πριν την επίθεση, με στέλεχος του κόμματος του Μπαχτσελί, που είναι ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν.

Καθώς στην Κωνσταντινούπολη θρηνούν τους νεκρούς της φρικτής βομβιστικής επίθεσης, οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον άνθρωπο που έδωσε τη βόμβα στη Σύρια Αχλάμ Αλμασίρ. Παρά την άρνηση PKK και YPG ότι είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη, η κυβέρνηση Ερντογάν – Μπαχτσελί προσπαθεί να στρέψει το φταίξιμο προς τους Κούρδους και την κοινωνία κατά του δημοφιλούς φιλο-κουρδικού κόμματος HDP.

Επιμένει η Άγκυρα: Κατηγορεί τους Κούρδους για την επίθεση

«Σήμερα, εμείς εδώ είμαστε πιο δυνατοί από τους ανθρώπους στο Κοινοβούλιο που δεν μπορούν να πουν ότι το PKK είναι τρομοκρατική οργάνωση», δήλωσε ο Νουρετίν Ουτσάρ, πατέρας 15χρονου θύματος.

Ο εθνικιστής εταίρος του Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί δεν κρύβει το μένος του κατά των Κούρδων, τονίζοντας ότι «Δεν θέλουμε αυτονομιστικά πρόσωπα στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. Δεν αντέχουμε να βλέπουμε πρόσωπα τρομοκρατών».

Η ύποπτη είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με στέλεχος του κόμματος του Μπαχτσελί

Καθώς οι αρχές ερευνούν τις επαφές της ύποπτης, αίσθηση προκαλεί η πληροφορία πως είχε δυο τηλεφωνικές συνομιλίες με στέλεχος του κόμματος του Μπαχτσελί, σε επαρχία κοντά στα σύνορα με την Συρία. Ο αξιωματούχος το αρνείται και ισχυρίζεται πως οι Κούρδοι τρομοκράτες παίζουν παιχνίδια εναντίον τους.

50 συλλήψεις – Δύο αδέλφια φέρεται να φυγάδευσαν την ύποπτη και τον συνεργό της

Μεταξύ των 50 συλληφθέντων, είναι δύο αδέλφια που φέρεται να σχεδίασαν την επίθεση και να φυγάδευσαν την ύποπτη και τον καταζητούμενο συνεργό της.

«Μετά την έκρηξη στην οδό Ιστικλάλ μετέφερε με αυτό το λευκό αμάξι την γυναίκα τρομοκράτη, το οποίο οδηγούσε ο Αχμέτ Τζάρκας και την μετέφερε στην περιοχή Εσενλέρ», ισχυρίζεται δημοσιογράφος του CNN Turk.

Ο Ερντογάν εστιάζει στην τρομοκρατία, λένε αναλυτές

Η βομβιστική επίθεση «ξύπνησε μνήμες» από την βίαιη προεκλογική περίοδο του 2015, με επιθέσεις της Isis και των Κούρδων μαχητών. Αναλυτές σημειώνουν ότι επτά μήνες πριν τις κρίσιμες εκλογές, ο Ερντογάν θα θελήσει να μετατοπίσει την προσοχή των πολιτών από την οικονομική κρίση και να εστιάσει στην τρομοκρατία.

«Η καρδιά μου είναι στην Αθήνα», είπε ο Ιμάμογλου

Παρά το ανθελληνικό κλίμα που θέλει να καλλιεργήσει ο Τούρκος πρόεδρος, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και ισχυρός αντίπαλος του Τούρκου προέδρου είχε θερμή συνομιλία με Ελληνίδες τουρίστριες, κοντά στο σημείο της επίθεσης στην Ιστικλάλ.

«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και όλοι μαζί να συσπειρωθούμε κατά της τρομοκρατίας. Η καρδιά μου είναι στην Αθήνα και ξέρω πως η καρδιά του φίλου μου, Μπακογιάννη, είναι μαζί μου αυτές τις ημέρες», σημείωσε συγκεκριμένα.

Επιμέλεια: Καλλή Λέκκα

Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος