Η Αυστραλία επενδύει στους ηλεκτρικούς σταθμούς φόρτισης οχημάτων – Στόχος η δημιουργία 2.600 θέσεων εργασίας

Στις υποδομές για ηλεκτρικά οχήματα επενδύει 250 εκατομμύρια δολάρια η Αυστραλιανή κυβέρνηση, με ένα πρόγραμμα που αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 2.600 θέσεις εργασίας.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Scott Morrison ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα με την ονομασία «καύσιμα του μέλλοντος» θα συνδυαστούν με ιδιωτικές επενδύσεις για την αναμόρφωση του τομέα μεταφορών της Αυστραλίας και τη διάθεση έως και 1,7 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων στους δρόμους μέχρι το 2030.

Οι επενδύσεις θα επικεντρωθούν στη δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στην ηλεκτροκίνηση εμπορικών στόλων, βαρέων οχημάτων και οχημάτων μεγάλων αποστάσεων.

Περισσότερα από 50.000 νοικοκυριά και 400 επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση στους σταθμούς φόρτισης, μαζί με τουλάχιστον 1.000 δημόσια σημεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Morrison εξήγησε πως: «Η στρατηγική θα μειώσει το κόστος των οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών ρύπων και να βελτιώσει τις επιλογές των καταναλωτών».

Αυστραλία / Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος