Η αντιαεροπορική άμυνα στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ Τ. Μπάιντεν και Β. Ζελένσκι

Array

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας 10/10 ότι είχε μια «εποικοδομητική συνομιλία» με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, στον απόηχο των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας.

«Το κυρίαρχο ζήτημα στη συνομιλία ήταν η αντιαεροπορική άμυνα. Επί του παρόντος, αυτή είναι η ύψιστη προτεραιότητα στην αμυντική μας συνεργασία», ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε ανάρτησή του στο Telegram.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταδίκασε νωρίτερα τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα, υπογραμμίζοντας ότι καταδεικνύουν την «απόλυτη βαρβαρότητα» της επίθεσης που εξαπέλυσε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν κατά του ουκρανικού λαού.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν σθεναρά τις σημερινές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Κίεβο. Αυτές οι επιθέσεις σκότωσαν και τραυμάτισαν αμάχους, ενώ κατέστρεψαν μη στρατιωτικούς στόχους. Καταδεικνύεται για ακόμη μια φορά η απόλυτη βαρβαρότητα του παράνομου πολέμου του κ. Πούτιν εναντίον του λαού της Ουκρανίας», ανέφερε η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει στρατιωτικά την Ουκρανία με εξοπλισμό αξίας 16,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ έχουν επιβάλει πληθώρα κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος