Η Α. Μέρκελ υπεραμύνεται της στάσης της, στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ το 2008

Η πρώην καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU) υπερασπίζεται την στάση της να μην γίνει δεκτή η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ το 2008, παρά την έντονη κριτική από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η πρώην καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, συνεχίζει να θεωρεί σωστές τις αποφάσεις της σε σχέση με τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι», δήλωσε εκπρόσωπος της Μέρκελ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa). Ταυτόχρονα, η Μέρκελ υποστηρίζει τις διεθνείς προσπάθειες για τον τερματισμό του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις θηριωδίες που γίνονται εμφανείς στην Μπούκα και σε άλλα μέρη στην Ουκρανία, η πρώην καγκελάριος υποστηρίζει πλήρως όλες οι προσπάθειες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και της διεθνούς κοινότητας να σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας και να βάλουν τέλος στη βαρβαρότητα και τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», εξήγησε η εκπρόσωπος της Μέρκελ.

Η πρώην καγκελάριος Μέρκελ δέχτηκε έντονη κριτική από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Σελένσκι για τη στάση της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι και την αρνητική στάση που τήρησε μαζί με τον γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, στην άμεση ένταξη της Ουκρανίας στην Ατλαντική Συμμαχία.

Ανταπόκριση – Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος