Ισραηλινά στρατεύματα σκότωσαν 3 ομήρους θεωρώντας τους “απειλή”

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι τα στρατεύματά του πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις ομήρους την Παρασκευή αναγνωρίζοντας τους κατά λάθος σαν απειλή.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ανακοινωθέν, οι όμηροι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μάχης με τη Χαμάς, ενώ οι οικογένειες των νεκρών έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρχει “πλήρης διαφάνεια” στην έρευνα για το περιστατικό.

«Κατά τη διάρκεια της μάχης στη Shejaiya, ο IDF κατά λάθος αναγνώρισε τρεις Ισραηλινούς ομήρους ως απειλή. Ως αποτέλεσμα, τα στρατεύματα πυροβόλησαν προς το μέρος τους και σκοτώθηκαν,” ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του, εκφράζοντας «βαθιά μεταμέλεια για το τραγικό συμβάν».

Η οικογένεια του τρίτου ομήρου που σκοτώθηκε δεν θέλησε να δημοσιοποιηθεί η ταυτότητά του. Οι σοροί τους επαναπατρίστηκαν στο Ισραήλ.

Ο στρατός υπογραμμίζει ότι τα θύματα βρήκαν τον θάνατο “σε εμπόλεμη ζώνη” στην οποία οι στρατιώτες του επιδίδονται σε “μια συνεχή μάχη εδώ και μέρες” απέναντι στους μαχητές της Χαμάς.

Ο στρατός εξέφρασε τα “βαθύτατα συλλυπητήριά” του στις οικογένειες των θυμάτων, προσθέτοντας ότι “αποστολή του είναι να εντοπίσει τους αγνοούμενους και να επιστρέψει τους ομήρους στα σπίτια τους”.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι τα πτώματα των ομήρων CPL Nik Beizer, 19 ετών, και SGT Ron Sherman, 19 ετών και Elia Toledano 28 ετών, που είχν απαχθεί από τους τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, εντοπίστηκαν στη Γάζα κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης του στρατού και μεταφέρθηκαν σε ισραηλινό έδαφος.

Πηγές: ΕΡΤ, Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος