HΠΑ: Εξηγήσεις για τη νοσηλεία του που κρατήθηκε μυστική θα δώσει στο Κογκρέσο ο Λόιντ Όστιν – Στις 14 Φεβρουαρίου η ακρόαση

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν καλείται να καταθέσει ενώπιον τουΚογκρέσου για την επιλογή του να κρατηθεί μυστική ακόμη και από τον Λευκό Οίκο η πρόσφατη νοσηλεία του.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Ρότζερς (Ρεπουμπλικάνος)έστειλε επιστολή στο Όστιν την Πέμπτη ζητώντας την παρουσία του σε ακρόαση στις 14 Φεβρουαρίου που θα επικεντρωθεί στο πώς το Υπουργείο Άμυνας περίμενε τρεις ημέρες για να πει στους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και κατ’ επέκταση και στον Αμερικανό πρόεδρο ότι ο επικεφαλής του Πενταγώνου βρισκόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Επίσημη έρευνα για το σημαντικό αυτό θέμα που ανέδειξε τα κενά στην επικοινωνία πενταγώνου και Λευκού Οίκου βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η διατήρηση της πιο ετοιμοπόλεμης και θανατηφόρας (στρατιωτικής) δύναμης απαιτεί όλοι στην κοινότητα της εθνικής ασφάλειας να μπορούν να βασίζονται στη διαθεσιμότητα και τη διαφάνεια του Υπουργού Άμυνας», είπε ο Ρότζερς σε μια τετρασέλιδη επιστολή προς τον Όστιν. “Δυστυχώς, δεν έχετε επιδείξει αυτά τα χαρακτηριστικά σε όλη αυτή την πιο πρόσφατη σειρά γεγονότων», καταλήγει στην επιστολή του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος