ΗΠΑ: Ιατρικό ανακοινωθέν για τη νοσηλεία του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν – Η κατάσταση του βελτιώνεται διαρκώς και η μόλυνση έχει υποχωρήσει

Ανακοίνωση για το ιατρικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ εξέδωσαν ο Δρ John Maddox, Ιατρικός Διευθυντής Τραύματος, και ο Δρ. Gregory Chesnut, από το Κέντρο Έρευνας Νόσων Προστάτη και Διευθυντής του Κέντρου Καρκίνου Murtha, στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο των ΗΠΑ Walter Reed.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν εισήχθη στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed την 1η Ιανουαρίου με λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Επρόκειτο για επιπλοκή μετά από χειρουργική επέμβαση (προστατεκτομή) στην οποία υποβλήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 2023. Η κατάσταση του βελτιώνεται διαρκώς και η μόλυνση έχει υποχωρήσει.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν:

«Ως μέρος του τακτικά συνιστώμενου ελέγχου υγείας του υπουργού Άμυνας, στις αρχές Δεκεμβρίου 2023 εντοπίστηκε καρκίνος του προστάτη που απαιτούσε θεραπεία. Στις 22 Δεκεμβρίου 2023, μετά από συνεννόηση με την ιατρική ομάδα του, εισήχθη στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed και υποβλήθηκε σε μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση που ονομάζεται προστατεκτομή για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη. Ο Υπουργός ήταν υπό γενική αναισθησία κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ανάρρωσε χωρίς προβλήματα και επέστρεψε σπίτι το επόμενο πρωί. Ο καρκίνος του προστάτη εντοπίστηκε έγκαιρα και η πρόγνωσή του είναι εξαιρετική.

Την 1η Ιανουαρίου 2024, ο υπουργός εισήχθη στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed με επιπλοκές από τη διαδικασία της 22ας Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένης ναυτίας με έντονο πόνο στην κοιλιά, το ισχίο και τα πόδια. Η αρχική αξιολόγηση αποκάλυψε λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Στις 2 Ιανουαρίου ελήφθη η απόφαση να μεταφερθεί στη ΜΕΘ για στενή παρακολούθηση και υψηλότερο επίπεδο φροντίδας. Περαιτέρω αξιολόγηση αποκάλυψε συλλογή κοιλιακών υγρών που βλάπτουν τη λειτουργία του λεπτού εντέρου του. Αυτό αντιμετωπίστηκε τοποθετώντας ένα σωλήνα μέσα από τη μύτη του. Το κοιλιακό υγρό παροχετεύτηκε με μη χειρουργική τοποθέτηση παροχέτευσης. 

Η κατάσταση του βελτιώνεται διαρκώς και η μόλυνση έχει υποχωρήσει, αναμένουμε πλήρη ανάκαμψη, αν και αυτή μπορεί να είναι μια αργή διαδικασία. Κατά τη διάρκεια αυτής της παραμονής, ο Υπουργός δεν έχασε ποτέ τις αισθήσεις του και δεν υποβλήθηκε ποτέ σε γενική αναισθησία».

Ανταπόκριση – Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος