H Ryanair επενδύει στην Ισπανία επιπλέον 5 δισ. ευρώ μέχρι το 2030

Το επενδυτικό σχέδιο της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair στην Ισπανία παρουσίασε σήμερα στον Πέδρο Σάντσεθ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Michael O’Leary.

Σύμφωνα με την επένδυση αυτή, η Ryanair εξετάζει τη μετάβαση από τα τρέχοντα 55 εκατομμύρια επιβάτες σε 77 εκατομμύρια, αυξάνοντας τον αριθμό των δρομολογίων από 730 σε περισσότερα από 1.000 μέχρι το 2030. Όπως ανέλυσε ο Michael O’Leary στον Σάντσεθ η εταιρία θα ενισχυθεί με επιπλέον 33 νέα αεροσκάφη – περισσότερο βιώσιμα εκπέμποντας 20% λιγότερο CO2- και ανοίγοντας πέντε νέες βάσεις.

Στη συνάντηση ο Ισπανός πρωθυπουργός και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair συμφώνησαν να εργαστούν για την ενίσχυση των περιφερειακών αεροδρομίων, την προώθηση αυτού του τύπου αεροδρομίων, με αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας σχέδιο που θα προωθήσει την ανάπτυξη και την οικονομική δραστηριότητα σε κάθε περιοχή.

Η Ryanair διαθέτει περίπου 6.500 εργαζομένους στην Ισπανία και είναι λίντερ στη μεταφορά επιβατών ενώ πραγματοποιεί πάνω από 700 δρομολόγια σε 29 χώρες μέσω Ισπανίας. Στην εγχώρια αγορά πραγματοποιεί 82 δρομολόγια.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος