H Ρωσία απομακρύνει το διπλωματικό προσωπικό από την Ουκρανία

Στην απομάκρυνση του διπλωματικού της προσωπικού από την Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι προχωρά η Ρωσία, για να «προστατεύσει τις ζωές τους». Σύμφωνα με το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι διπλωμάτες δέχθηκαν απειλές.

«Για να προστατεύσει τις ζωές και την ασφάλεια (των διπλωματών), η ρωσική ηγεσία αποφάσισε να εκκενώσει το προσωπικό των ρωσικών ξένων αποστολών στην Ουκρανία», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.  Ανέφερε ότι οι διπλωμάτες του δέχθηκαν απειλές και ότι η πρεσβεία και το προξενείο του δέχθηκαν «επανειλημμένες επιθέσεις».

«Η Ουκρανία έχει βυθιστεί βαθύτερα στο χάος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αρκετές δυτικές πρεσβείες έχουν μεταφερθεί από το Κίεβο στην πόλη Λβιβ κοντά στα πολωνικά σύνορα, καθώς οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κατηγορούν εδώ και μήνες τη Ρωσία ότι σχεδιάζει επίθεση στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση για την απομάκρυνση του διπλωματικού προσωπικού της Ρωσίας έγινε λίγο αφότου η Άνω Βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου έδωσε στον Βλαντίμιρ Πούτιν άδεια να χρησιμοποιήσει τον ρωσικό στρατό στο εξωτερικό.

Ο Πούτιν αναγνώρισε τη Δευτέρα τις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από τους αυτονομιστές ως ανεξάρτητες και υπέγραψε συμφωνίες μαζί τους, εντείνοντας την ανησυχία της Δύσης για ρωσική στρατιωτική παρουσία στις περιοχές αυτές.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, The Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος