H Ισπανία αποκλείει την επιστροφή στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία

Η συζήτηση για την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία επανήλθε έντονα στα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ και το τελευταίο διάστημα γίνεται μέρος του δημόσιο διαλόγου και στην Ισπανία , στην οποία η στρατιωτική θητεία καταργήθηκε με νόμο στις 31 Δεκεμβρίου του 2002.

Ανταπόκριση – Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Με αφορμή την προτροπή της Λετονίας και της Εσθονίας προς τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ να επαναφέρουν τη στράτευση για να προετοιμαστούν για μια πιθανή απειλή από τη Ρωσία, η συζήτηση φουντώνει και στην Ισπανία. «Είναι απαραίτητη μια σοβαρή συζήτηση για την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία», δήλωσε χθες Δευτέρα, ο πρόεδρος της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς και τα ισπανικά ΜΜΕ επαναφέρουν το ερώτημα προς την κυβέρνηση.

Η απάντηση της υπουργού Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες είναι κατηγορηματική: « Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία δεν θα αποκατασταθεί στην Ισπανία» ανέφερε στην Επιτροπή Άμυνας της Γερουσίας μετά από ερώτημα πολλών βουλευτών. «Δεν πρόκειται να υπάρξει υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στην Ισπανία, ούτε νομίζω ότι έχει περάσει από το μυαλό κανενός. Άλλες χώρες, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, αντιλαμβάνονται περισσότερο αυτήν την ανησυχία, που την έχουμε όλοι, γιατί είμαστε μια χώρα που έχει επίγνωση της πραγματικότητας, αλλά δεν θα υπάρχει υποχρεωτική στρατιωτική θητεία», επέμεινε η υπουργός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος