Γροιλανδία: «Καθ’ οδόν» νοσοκομειακό σκάφος των ΗΠΑ με εντολή Τραμπ

Ο Ντόναλντ Ο Τραμπ δήλωσε ότι νοσοκομειακό σκάφος στη Γροιλανδία, για επέιγουσα ανάγκη την οπία ωστόσο άφησε χωρίς διευκρίνηση.

«Συνεργαζόμενος με τον φανταστικό Κυβερνήτη της Λουιζιάνα, Τζεφ Λάντρι, θα στείλουμε ένα υπέροχο νοσοκομειακό σκάφος στη Γροιλανδία να φροντίσει τους πολλούς ανθρώπους που είναι άρρωστοι και δεν φροντίστηκαν εκεί. Είναι καθ’ οδόν» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ούτε ο Λευκός Οίκος ούτε το γραφείο του κυβερνήτη Λάντρι απάντησαν στο ερώτημα εάν το πλοίο έχει ζητηθεί από τη Δανία ή τη Γροιλανδία και ποιοι άρρωστοι χρειάζονται βοήθεια.

Λίγε ςώρες νωρίτερα, ανακοίνωση της Κοινής Αρκτικής Διοίκησης της Δανίας ανέφερε ότι απομακρύνθηκε μέλος του πληρώματος αμερικανικού υποβρυχίου που χρειαζόταν επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Το υποβρύχιο βρισκόταν στα ύδατα της Γροιλανδίας, επτά ναυτικά μίλια έξω από την πρωτεύουσα Νουούκ.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος