Γιβραλτάρ: Ο συνασπισμός του Fabian Picardo νίκησε στις εκλογές, με καταμετρημένο το 96% των ψήφων

Ο συνασπισμός GSLP/Lib, δηλαδή το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Γιβραλτάρ και το Φιλελεύθερο Κόμμα του Γιβραλτάρ, νίκησε στην εκλογική ανμέτρηση, με καταμετρημένο το 96,2% των ψήφων. Ο αρχηγός του, Fabian Picardo θα ανανεώσει τη θέση του πρωθυπουργού για τέταρτη θητεία.

Με σχεδόν ολοκληρωμένο τον έλεγχο της ψηφοφορίας, ο συνασπισμός είχε λάβει σχεδόν το 50% των ψήφων, με πλεονέκτημα 1,8 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ανταγωνιστή του, του GSD (Σοσιαλδημοκράτες του Γιβραλτάρ), με επικεφαλής τον Κιθ Αζοπάρντι.

Η συμμαχία GSLP/Lib απέκτησε 9 από τους 17 βουλευτές στο κοινοβούλιο του Γιβραλτάρ, επιτρέποντάς της να σχηματίσει κυβέρνηση.

Αυτές οι εκλογές διεξήχθησαν στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για την προσαρμογή του Γιβραλτάρ μετά το Brexit και το αποτέλεσμά τους θα επιτρέψει στο κράτος να διατηρήσει την ομάδα που εργάστηκε τα τελευταία χρόνια στις περίπλοκες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, της ΕΕ και της Ισπανίας.

Στις κάλπες προσήλθαν συνολικά 19.256 κάτοικοι του Γιβραλτάρ, το 76,41% όσων έχουν δικαίωμα ψήφου.

Ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος του Γιβραλτάρ, Τζόζεφ Γκαρθία, σημερινός αναπληρωτής πρωθυπουργός, ξεπέρασε σε ψήφους τον αρχηγό της συμμαχίας και το άλλο κόμμα του συνασπισμού, το GSLP.

Πηγή: ΕFE

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος