Γιατί οι Αμερικανοί εγκωμιάζουν τον 7χρονο Τσέις και δοξάζουν την 2χρονη Κάσυ

Ο 7χρονος Τσέις κολυμπούσε στον ποταμό του Αγ, Ιωάννη στην Φλόριντα, κοντά στην αγκυροβολημένη βάρκα του πατέρα του, όταν ξαφνικά είδε την τετράχρονη αδερφή του να παρασύρεται από ρεύμα.

«Το ρεύμα ήταν τόσο δυνατό που η αδερφή μου, που συνήθως κρατιέται στο πίσω μέρος του σκάφους, άφησε το χέρι. Άρχισα να κολυμπάω για να την πιάσω, αλλά με εμπόδισε το ρεύμα», είπε ο μικρός τον οποίο όλοι πλέον εγκωμιάζουν γιατί με το θάρρος του έδωσε αίσιο τέλος στην οικογενειακή αυτή περιπέτεια.

Πέφτοντας στο νερό για να πιάσει την μικρή, ο πατέρας του τού φώναξε να φέρει βοήθεια. Ο 7χρονος προσπαθούσε επί μια ώρα να βγεί στη στεριά. Σκέφτηκε ψύχραιμα πως με την πλάτη να επιπλέει θα κουραζόταν λιγότερο και ύστερα κολύμπησε “σαν σκύλος”, ώστε να κρατήσει δυνάμεις αντιμέτωπος με το ρεύμα.

Βγήκε στη στεριά και ζήτησε βοήθεια από το πρώτο ανοικτό σπίτι. Τελικά έφτασαν διασώστες, ενώ πατέρας και κόρη είχαν παρασυρθεί τρία χιλιόμετρα μακριά από την βάρκα.

Την ίδια ώρα στην Καλιφόρνια η Κάσυ, με δείκτη νοημοσύνης 146, εντάχτηκε στην παγκόσμια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργάνωση ανθρώπινης ευφυίας Mensa. Μεταξύ των 140.000 μελών από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η Κάσυ είναι η νεώτερη.

Οι δεξιότητές της περιλαμβάνουν την αποστήθιση όλων των στοιχείων στον πίνακα των δεκαδικών αριθμών, την ανανγώριση κάθε μίας από τις 50 πολιτείες ανά σχήμα και τοποθεσία, τα άπταιστα ισπανικά και την αποκρυπτογράφηση, σύμφωνα με τους γονείς της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος