Γιαΐρ Λαπίντ: Ο Νετανιάχου και η κυβέρνησή του «έχουν εξελιχθεί σε υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ»

Σύνοψη
  • Ο Λαπίντ κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι καταστρέφει την αποτρεπτική ικανότητα του Ισραήλ

Ο ηγέτης της Ισραηλινής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και την κυβέρνηση του ότι καταστρέφουν την αποτρεπτική ικανότητα του Ισραήλ.

«Βρισκόμουν στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα για συναντήσεις με ολόκληρη την κυβέρνηση. Είναι σοκαρισμένοι από την κυβέρνηση αυτή: από την έλλειψη υπευθυνότητας, από την έλλειψη επαγγελματισμού, από την κακή διαχείριση» δήλωσε ο Γιαΐρ Λαπίντ στους δημοσιογράφους πριν από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, του Yesh Atid. Όταν όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες εκπλήρωσαν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην ασφάλεια του Ισραήλ, ο Νετανιάχου δεν έκανε το ίδιο, πρόσθεσε ο Γιαΐρ Λαπίντ.

«Ο,τι μένει από τον κ. Ασφάλεια είναι ερείπια από το Μπέ’ερι μέχρι το Κιριάτ Σμόνα, από τη άλλη η βία των τρομοκρατών έχει βγεί εκτός ελέγχου καθώς και η πλήρης απώλεια της αποτρεπτικής ικανότητας».

Το Κιμπούτς Μπέ’ερι, το οποίο βρίσκεται στο νότιο Ίσραήλ κοντά στα σύνορα με την Γάζα, ήταν γνωστό για τα φιλειρηνικά αισθήματα των κατοίκων του όπως και για τις καλές σχέσεις τους με τους Παλαιστίνιους. Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι ένοπλοι υποστηρικτές της Χαμάς εισέβαλαν στο κιμπούτς και σκότωσαν 100 ανθρώπους αλλά και συνέλαβαν άγνωστο αριθμό ομήρων. Άξιο αναφοράς είναι ότι η Κιριάτ Σμόνα είναι πόλη του Βόρειου Ίσραηλ, η οποία από την έναρξη του πολέμου μέχρι και τώρα γίνεται συχνά και συστηματικά στόχος επιθέσεων της Χεζμπολάχ και παλαιστινιακών οργανώσεων από τον νότιο Λίβανο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος