Για έκτη φορά παραλύει η Γαλλία από απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του συνταξιοδοτικού

Οο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζαν Λυκ Μελανσόν καλεί τον Εμανουέλ Μακρόν «να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ή να προκηρύξει εκλογές»

«Να γονατίσουν τη Γαλλία» υπόσχονται για έκτη φορά από την αρχή του έτους τα συνδικάτα , συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού που προσθέτει δύο χρόνια, από τα 62 στα 64 για τη συνταξιοδότηση.

Από τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια μέχρι το Μετρό και τα αεροδρόμια, επικρατεί απεργιακός πυρετός ενώ οι κινητοποιήσεις αναμένεται να διαρκέσουν όλη την εβδομάδα. Το επίμαχο νομοσχέδιο βρίσκεται στη Γερουσία, και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζαν Λυκ Μελανσόν καλεί τον Εμανουέλ Μακρόν «να προχωρήσει σε δημοψήφισμα ή να προκηρύξει εκλογές».

Στόχος των συνδικαλιστών, είναι να επαναληφθεί η μεγάλη διαμαρτυρία της 19 Ιανουαρίου, όταν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν κατά των σχεδίων της κυβέρνησης για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Ο υπουργός Μεταφορών και οι διοικήσεις των οργανισμών μεταφορών προειδοποίησαν τους Γάλλους πολίτες ότι τα περισσότερα δρομολόγια με τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα ακυρωθούν.

Εκτός από τις μεταφορές, συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στην ενέργεια και την βιομηχανία.

Το σκληροπυρηνικό συνδικάτο CGT ανακοίνωσε ότι επηρεάστηκαν οι αποστολές καθώς και οι εργασίες διυλιστηρίων της TotalEnergies και της Esso ως και κατά 64% με αποτέλεσμα «να μειωθεί η παραγωγή καυσίμων».

Ανταπόκριση: Θωμαϊς Παπαϊωάννου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος