Γερμανία -ΥΠΕΞ: «Ο πόλεμος ήταν επιλογή της Ρωσίας – Θα υπερασπιστούμε την ευρωπαϊκή τάξη ειρήνης»

Μεγάλο πακέτο κυρώσεων της Δύσης στη Ρωσία προανήγγειλλε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ, ως αντίδραση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Ήταν επιλογή της Ρωσίας να απορρίψει κάθε διπλωματική προσπάθεια επίλυσης της κρίσης», είπε η Μπέρμποκ, η Μόσχα ακολούθησε το δρόμο της στρατιωτικής εισβολής.

«Είμαστε εμβρόντητοι με την εξέλιξη αλλά θα αντιδράσουμε. Συντονιζόμαστε σε κάθε βήμα που κάνουμε», πρόσθεσε, αναγγέλλοντας ένα μεγάλο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Ο πόλεμος στην άμεση γειτονιά μας θα έχει συνέπειες και για μας», είπε υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης στον τομέα της ενέργειας. «Δεν ήταν επιλογή μας, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε», τόνισε. «Θα υπερασπιστούμε την ευρωπαϊκή τάξη ειρήνης. Αν δεν το κάνουμε, θα πληρώσουμε μεγαλύτερο τίμημα».

Η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών κάλεσε όλους τους Γερμανούς πολίτες που βρίσκονται ακόμη στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν τη χώρα και αν αυτό δεν είναι εφικτό, να αναζητήσουν ασφαλές μέρος. Οργανωμένη εκκένωση από την Ουκρανία δεν είναι εφικτή. Συντονισμός υπάρχει με τις γειτονικές χώρες. Το προσωπικό της γερμανικής πρεσβείας έχει μεταφερθεί από το Κίεβο στα δυτικά της Ουκρανίας.

Η Γερμανία θα ενισχύσει την στήριξη των εταίρων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και απηύθυνε έκκληση σε όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να καταδικάσουν την ρωσική επέμβαση.

Aνταπόκριση: Γιώργος Παππάς

‘Ολες οι εξελίξεις στην Ουκρανία εδώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος