Γερμανία – Υπ. Υγείας: «Δραματική η κατάσταση» – Μεταφορά ασθενών από την Πολεμική Αεροπορία

Ρεκόρ 76.000 και πλέον κρουσμάτων του νέου κορονοϊού και επιπλέον 357 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες ανακοινώθηκαν στη Γερμανία. Η αύξηση κατά 76.414 φθάνοντας τα 5.650.170, βρίσκουν σε συναγερμό το υπουργείο Υγείας καθώς η Γερμανία θα κηρύξει τη Νότια Αφρική υψίστου κινδύνου, μετά τον εντοπισμό εκεί μιας νέας παραλλαγής της Covid-19.

Η απόφαση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από απόψε, θα σημάνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα επιτραπεί να μεταφέρουν μόνο Γερμανούς από τη Νότια Αφρική στη Γερμανία, σύμφωνα με την πηγή. Οι Γερμανοί που επιστρέφουν, ακόμη κι αυτοί που είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει στη συνέχεια να μείνουν 14 ημέρες σε καραντίνα.

«Αυτή η παραλλαγή, που ανακαλύφθηκε τελευταία, μας ανησυχεί. Γι’ αυτό δραστηριοποιούμαστε εδώ από νωρίς», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Μόνο δραστική μείωση των κοινωνικών επαφών μπορεί να ανακόψει το τέταρτο κύμα, είπε επίσης ο Γενς Σπαν, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση στη Γερμανία είναι «δραματική όπως ποτέ πριν».

«Όσο πιο δυνατά τραβήξουμε το χειρόφρενο, τόσο το καλύτερο», συμπλήρωσε.

Η Πολεμική Αεροπορία της Γερμανίας ετοιμάζεται για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας να μεταφέρει βαριά νοσούντες από COVID-19 σε άλλα τμήματα της χώρας με στόχο να αποφορτίσει τα νοσοκομεία που δέχονται τεράστια πίεση.

Η Γερμανία ξεπέρασε το όριο των 100.000 θανάτων.

Η νέα παραλλαγή της Covid-19 που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική δεν έχει μέχρι στιγμής εντοπιστεί στη Γερμανία ή στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ και πρόσθεσε ότι κάποιες μεταλλάξεις που συνδέονται με τη νέα παραλλαγή προκαλούν έντονη ανησυχία.

«Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζω να έχει εντοπιστεί στην Ευρώπη ή στη Γερμανία αυτή η παραλλαγή», είπε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου.

Η παραλλαγή -η B.1.1.529- έχει «πολύ ασυνήθιστη συγκέντρωση» μεταλλάξεων, οι οποίες είναι ανησυχητικές επειδή θα μπορούσαν να τη βοηθούν να διαφεύγει από την ανοσολογική απάντηση του οργανισμού και να την καταστήσουν περισσότερο μεταδοτική, λένε νοτιοαφρικανοί επιστήμονες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters -AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος