Γερμανία: Νέα δίμηνη παράταση στους συνοριακούς ελέγχους με Πολωνία, Τσεχία και Ελβετία, μετά από αυτή των 20 ημέρων

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τους συνοριακούς ελέγχους με την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Ελβετία για τουλάχιστον δύο μήνες μετά τις 15 Δεκεμβρίου, αναφέρει το dpa.

“Τα μέτρα μας αποδίδουν. Ο αγώνας μας ενάντια στην αδίστακτη επιχείρηση των λαθρεμπόρων ανθρώπων, οι οποίοι θέτουν σε βάναυσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, στέφεται με επιτυχία”, δήλωσε η Νάνσι Φέιζερ στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post σε σχόλιο που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Οι κινητοί  και σταθεροί έλεγχοι είχαν σαφές αποτέλεσμα από την καθιέρωσή τους τον Οκτώβριο, περιορίζοντας την παράνομη μετανάστευση στη Γερμανία και μειώνοντας τον φόρτο για τις τοπικές αρχές.

Η Faeser παρέτεινε προηγουμένως τους συνοριακούς ελέγχους έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, από την εισαγωγή των ελέγχων στις 16 Οκτωβρίου, εντοπίστηκαν περίπου 3.300 μη εγκεκριμένες εισόδους και αποτράπηκαν 1.100 .

«Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα μέτρα λειτουργούν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», είπε ένας εκπρόσωπος.

Ο Andreas Roßkopf, υπεύθυνος για την ομοσπονδιακή αστυνομία στο αστυνομικό σωματείο, είπε στη Rheinische Post ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο δεν μπορούσε να μειωθεί με αστυνομικά μέσα και ότι οι αιτήσεις ασύλου δεν μπορούσαν να αποτραπούν.

Πρέπει να διευκρινιστεί «εάν χιλιάδες αστυνομικοί έπρεπε πράγματι να παραμείνουν στα σύνορα ή εάν δεν θα αναπτυχθούν καλύτερα για την ασφάλεια στις πόλεις και το πρόβλημα του ασύλου να λυθεί στο νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ».

Η κατάσταση ασφαλείας στη Γερμανία είναι πολύ ευαίσθητη αυτή τη στιγμή, καθώς διερευνώνται διάφορα σχέδια επίθεσης σε χριστουγεννιάτικες αγορές, σημειώνει το dpa.

Πηγή: Agerpres.ro

 Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος