Γερμανία: Ακόμη μια παράταση  20 ημέρων στους συνοριακούς ελέγχους με Πολωνία, Τσεχία και Ελβετία

Η Γερμανία παρέτεινε την Τρίτη τους ελέγχους στα σύνορα της με την Πολωνία, την Τσεχία και την Ελβετία για άλλες 20 ημέρες, σύμφωνα με το dpa.

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αυτή την παράταση. Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι είχε συλλάβει περίπου 90 διακινητές ανθρώπων κατά τη διάρκεια των ελέγχων του, αρχής γενομένης από τις 16 Οκτωβρίου.

«Το πακέτο των σταθερών και κινητών μέτρων της συνοριακής αστυνομίας είναι σημαντικό για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης στη Γερμανία», είπε η Φέιζερ.

Η στενή επαφή με τις γειτονικές χώρες εξακολουθεί να διατηρείται για να διασφαλιστεί ότι όλα τα μέτρα και των δύο χωρών σε κάθε πλευρά των συνόρων συνεργάζονται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, είπε.

«Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αποφασιστικότητά μας να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι έλεγχοι έχουν όσο το δυνατόν περιορισμένο αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή, το εμπόριο και τα ταξίδια των επιβατών», είπε η Νάνσι Φέιζερ.

Αρχικά, η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε σταθερούς συνοριακούς ελέγχους σε αυτά τα τμήματα για περίοδο δέκα ημερών, αρχής γενομένης από τις 16 Οκτωβρίου, αλλά στη συνέχεια τους παρέτεινε για πρώτη φορά κατά 20 ημέρες.

Η Nancy Faeser δικαιολόγησε αυτά τα μέτρα ως σημαντικό μέρος της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης και της εμπορίας ανθρώπων.

Η Faeser δήλωσε επίσης ότι η Γερμανία θέλει να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στα κανονικά σύνορα, όπου οι έλεγχοι δεν είναι απαραίτητοι.

Η μεταρρύθμιση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, με ολοκληρωμένη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, είναι το «κλειδί βήμα» από αυτή την άποψη, είπε.

Σταθεροί προσωρινοί έλεγχοι έχουν τεθεί σε ισχύ στα χερσαία σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας από το φθινόπωρο του 2015 και έχουν παραταθεί επανειλημμένα έκτοτε.

Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος