Γερμανία – κορονοϊός: Επιστροφή στα κρούσματα του Απριλίου – Πάνω από 100.000 σε ημερήσια βάση

Για πρώτη φορά από τον Απρίλιο η Γερμανία κατέγραψε πάνω από 100.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, ο δείκτης επτά ημερών των μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους υπερδιπλασιάστηκε την τελευταία εβδομάδα στις 447. Ο δείκτης είχε κορυφωθεί τον Μάρτιο, γύρω στις 1.700, εξαιτίας του κύματος που αποδόθηκε στην παραλλαγή Όμικρον.

Ο υπουργός Υγείας, ο Καρλ Λάουτερμπαχ, χαρακτήρισε αναμενόμενη την εκδήλωση του “καλοκαιρινού κύματος”  και πρόσθεσε  ότι, η εθελοντική χρήση μασκών και η τέταρτη δόση του εμβολίου είναι τα καλύτερα αντίδοτα.

Δύο πιο μολυσματικές υποπαραλλαγές της Όμικρον, οι BA.5 και BA.4, γνωρίζουν έξαρση. Μέσα σε μια εβδομάδα, το ποσοστό των μολύνσεων από την BA.5 στη Γερμανία διπλασιάστηκε ξεπερνώντας το 10%, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ που προειδοποιεί ότι αυτές οι υποπαραλλαγές αναμένεται «να εξαπλωθούν ευρύτερα» και υπάρχει κίνδυνος να πυροδοτήσουν «συνολική αύξηση» του αριθμού των μολύνσεων, ειδικά σε «ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού», ήδη από το καλοκαίρι.

Πάνω απο το 76% των πολιτών της Γερμανίας έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 ενώ περί το 60% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία αναμνηστική δόση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος