Γερμανία -Εκλογές: Η τελευταία τηλεμαχία – Ελάχιστοι πλέον οι αναποφάσιστοι (video)

Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Γερμανία, η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος έχει ήδη αποφασίσει και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, κλείνει η ψαλίδα στις τρεις μονάδες, με τους Σοσιαλδημοκράτες του Όλαφ Σολτς να προηγούνται με 25%, έναντι των Χριστιανοδημοκρατών του Άρμιν Λάσετ, που ακολουθούν με 21, τους Πρασίνους με 14, το ακροδεξιό AfD με 12%, τους Φιλελεύθερους με 11 και την Αριστερά με 7%.

Απόψε έχουν σειρά οι επικεφαλής όλων των κομμάτων που βρίσκονται στη Βουλή να αναμετρηθούν για τελευταία φορά σε κοινή εκπομπή των δύο δημοσίων καναλιών ZDF και ARD.

Τα φώτα είναι στραμμένα στους δύο διεκδικητές υποψηφίων για την καγκελαρία.

Ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς ήταν ουραγός, αλλά τον τελευταίο μήνα έκανε τη μεγάλη ανατροπή και πέρασε με το SPD πρώτος στις δημοσκοπήσεις.

Η ψαλίδα όμως κλείνει όσο πλησιάζει η Κυριακή. Ο Χριστιανοδημοκράτης Άρμιν Λάσετ δείχνει να ανακάμπτει αλλά παραμένει δεύτερος στην τελευταία δημοσκόπηση.

Ο Άρμιν Λάσετ ελπίζει να καλύψει τη διαφορά στα τελευταία μέτρα της κούρσας.

«Αν στις 27 Σεπτεμβρίου έχουμε μαθηματικά μια πλειοψηφία Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και της Αριστεράς, θα έχουμε άλλη κατεύθυνση ως χώρα. Αυτή η νέα κυβέρνηση θα μας αποδυναμώσει στην Ευρώπη, απέναντι στη Γαλλία και στον κόσμο, θα μας αποδυναμώσει οικονομικά», υποστήριξε ο κεντροδεξιός υποψήφιος Αρμιν Λάσετ.

Πολλά περιθώρια δεν έχει, η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών 74% σε τελευταία δημοσκόπηση έχει ήδη αποφασίσει τι θα ψηφίσει την Κυριακή. 15% θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή.

Πολλοί έχουν ήδη ψηφίσει επιστολικά. Ένα είναι σίγουρο για την επόμενη κυβέρνηση στο Βερολίνο θα χρειαστεί χρόνος. Τα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών είναι πολλά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος