Γερμανία: Εκατοντάδες εγκλήματα κατά Ρώσων και Ουκρανών σε σχέση με τον πόλεμο

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκληματικών Ερευνών της Γερμανίας (BKA) έχει καταγράψει εκατοντάδες αντιρωσικά ή αντι-ουκρανικά εγκλήματα στη Γερμανία σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανέφεραν γερμανικά μέσα ενημέρωσης. «Υπάρχουν εγκλήματα εναντίον μελών της κοινωνίας μας ρωσικής καταγωγής, καθώς και εναντίον μελών ουκρανικής καταγωγής», δήλωσε στο RND ο πρόεδρος της BKA Χόλγκερ Μιντς. «Αυτή τη στιγμή, μετράμε περίπου 200 τέτοιες παραβιάσεις την εβδομάδα – οι περισσότερες από τις οποίες είναι αντιρωσικές», πρόσθεσε.

Πρόκειται για προσβολές, απειλές, αλλά και σωματικές επιθέσεις. «Υπάρχουν επίσης υλικές ζημιές, όπως γκράφιτι με προσβλητικό περιεχόμενο», είπε το Μόναχο. Η αστυνομία άρχισε να παρακολουθεί τέτοια περιστατικά σε ολόκληρη τη Γερμανία στα μέσα Μαρτίου και είχε καταγράψει περίπου 500 περιστατικά μέχρι τότε.

Για παράδειγμα, πέταξαν γυάλινα μπουκάλια στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Βερολίνο. Οι επιτιθέμενοι είτε δεν γνώριζαν είτε δεν τους ένοιαζε ότι στην εκκλησία εκείνη την περίοδο φιλοξενούνταν πρόσφυγες από την Ουκρανία. Στην πόλη Κρέφελντ κάηκε το αυτοκίνητο μιας ουκρανικής οικογένειας που κατέφυγε στην Γερμανία μετά τον πόλεμο, και ξέσπασε φωτιά σε γερμανο-ρωσικό ιδιωτικό σχολείο στο Βερολίνο.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι αρχές θεώρησαν πιθανό ένα πολιτικό κίνητρο, σύμφωνα με το ΒΚΑ.

Πηγή: Kurir.rs 

Επιμέλεια – Μετάφραση Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος