Γερμανία- covid-19: Ρεκόρ κρουσμάτων, αυστηροί περιορισμοί στο Βερολίνο για τους ανεμβολίαστους

Ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19 κατέγραψε η Γερμανία τις τελευταίες 24ωρες. Καταγράφηκαν 50.196 κρούσματα, γεγονός που αποτελεί ένδειξη της σφοδρότητας του νέου κύματος της επιδημίας που πλήττει τη χώρα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Είναι η πρώτη φορά που η χώρα ξεπερνά τα 50.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο, από την αρχή της πανδημίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ,  χαρακτήρισε «δραματική» την άνοδο των κρουσμάτων της covid-19.

«Η πανδημία εξαπλώνεται ξανά με εντυπωσιακό τρόπο», σχολίασε ο εκπρόσωπός της καλώντας τις αρχές των κρατιδίων, που είναι αρμόδιες για να διαχειρίζονται τα ζητήματα υγείας, να λάβουν νέα μέτρα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Ταυτόχρονα αυξάνεται και η πίεση στα νοσοκομεία.

Η έξαρση της επιδημίας αποδίδεται στο σχετικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ των Γερμανών, το οποίο ανέρχεται σε λίγο περισσότερο από 67%.

Η εκρηκτική κατάσταση προκάλεσε λήψη μέτρων και από τη Δευτέρα στο Βερολίνο δεν θα επιτρέπεται σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να εισέρχονται σε εστιατόρια που δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο, στα μπαρ, στα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια, ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, η κυβέρνηση του κρατιδίου.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της covid-19 και όσοι μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν αναρρώσει μπορούν να εισέρχονται σε αυτούς τους χώρους. Το ίδιο θα ισχύει για τα μουσεία και τις εκδηλώσεις σε ανοικτό χώρο όπου συγκεντρώνονται περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι, όπως οι αγώνες ποδοσφαίρου.

Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν τους ανήλικους και τους ενήλικες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 για ιατρικούς λόγους. Ωστόσο για αυτούς θα απαιτείται αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Πρόκειται για τα πιο αυστηρά που έχουν ληφθεί στη Γερμανία, γεγονός που δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος