Γάζα: Το δράμα των παιδιών χωρίς σπίτι και οικογένεια – Αναζητούν ασφαλές καταφύγιο

Το ανθρώπινο δράμα δεν έχει τέλος στο βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, καθώς το νοσοκομείο Αλ Σίφα είναι εκτός λειτουργίας λόγω της ισραηλινής επιχείρησης, το ινδονησιακό νοσοκομείο κατακλύζεται με τραυματίες, κυρίως παιδιά. Πολλοί είναι οι κάτοικοι της Γάζας που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με κάθε μέσο κρατώντας λευκές σημαίες. Κατευθύνονται προς το νότο με την ελπίδα ότι θα είναι ασφαλείς.

Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει και εκεί. Η κατάσταση στην πόλη Χαν Γιούνις των τετρακοσίων χιλιάδων κατοίκων επιδεινώνεται καθημερινά. Οι ελλείψεις σε καύσιμα και τρόφιμα φέρνουν μεγαλύτερα δεινά στους αμάχους που κατέφυγαν στον Νότο αλλά και στους κατοίκους της πόλης. Οι άνθρωποι σχηματίζουν ουρές στους φούρνους περιμένοντας για λίγο ψωμί.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι οι άμαχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις άμεσες συνέπειες του λιμού, αφού κατέρρευσε η αλυσίδα της ανθρωπιστικής βοήθειας λόγω της έλλειψης καυσίμων.

Η παράδοση των καυσίμων είναι η πλέον επιτακτική ανάγκη για τους ανθρώπους της Γάζας, οι διεθνείς πιέσεις εντείνονται για να εισέλθει περισσότερη βοήθεια και το Ισραήλ επιτρέπει πλέον την είσοδο δύο φορτηγών με καύσιμα κάθε μέρα. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις όμως προειδοποιούν ότι δεν επαρκούν.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης μιλώντας στο Ρόιτερς, εκτίμησε ότι οι συνομιλίες για άνοιγμα διαδρόμου ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Γάζα θα μπορούσαν να αποφέρουν σύντομα αποτελέσματα.

Στη Δυτική Όχθη. Ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν καθημερινά εφόδους συλλαμβάνοντας δεκάδες Παλαιστινίους, οι οποίοι καταγγέλλουν κακομεταχείριση και ταπείνωση αλλά και διωγμούς από τους εποίκους.

Κινητοποίηση στο Ισραήλ για τους ομήρους με ένα και μόνο σύνθημα «Φέρτε τους πίσω», oι οικογένειες συνεχίζουν την πορεία τους εδώ και 5 ημέρες από το Τελ Αβίβ, ζητώντας την απελευθέρωση των περίπου 240 ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς. Προορισμός τους είναι το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ για να εκφράσουν την οργή τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησής του και την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη με τη μεσολάβηση του Κατάρ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος