Γάλλος influencer με 4 εκατ. followers προωθούσε επενδύσεις υψηλού κινδύνου – Διεγράφη από το Instagram & κατηγορείται για αισχροκέρδεια

Array

Στη διαγραφή του λογαριασμού ενός Γάλλου χρήστη του προχώρησαν οι διαχειριστές του Instagram, αφότου αποκαλύφθηκε πως ο ίδιος, από κοινού με τη σύζυγό του ακολουθείται από περίπου τέσσερα εκατομμύρια άτομα, ορισμένα εκ των οποίων τον κατηγορούν ότι τους επηρέασε στις οικονομικές επιλογές τους δίδοντας συμβουλές προώθησης επενδύσεων υψηλού κινδύνου.

Ως εκ τούτου, ο ίδιος κατηγορείται για αισχροκέρδεια.

Συγκεκριμένα, η Meta France (η μητρική εταιρεία του κοινωνικού δικτύου) ανακοίνωσε την απόφασή διαγραφής του λογαριασμού έπειτα από παρέμβαση στο Twitter μιας συλλογικότητας που ονομάζεται AVI (Βοήθεια για θύματα επιρροών).

Ειδικότερα, της έθεσε το ερώτημα «ποιά μέτρα θα λάβετε κατά των influenceurs που προσφέρουν παράνομα στους ακολούθους τους οικονομικές συμβουλές και προωθούν επενδύσεις μετοχών πολύ υψηλού κινδύνου στις πλατφόρμες σας;».

Η ίδια συλλογικότητα ανακοίνωσε την έναρξη νομικών αγωγών από δεκάδες άτομα, ιδίως για “απάτη” και “παραβίαση εμπιστοσύνης”, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, εξαπατήθηκαν επενδύοντας σε χρηματοοικονομικά προϊόντα που διαφημίζονται από διάσημους influencers.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο, η γαλλική κυβέρνηση ξεκίνησε σειρά συναντήσεων και δημόσια διαβούλευση με στόχο την καλύτερη ρύθμιση αυτών των πρακτικών.

Ο υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ θα υποβάλει, όπως ανακοίνωσε, σχετική έκθεση το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος