Γαλλία – Μασσαλία: Εκφράζονται φόβοι για οκτώ εγκλωβισμένους στα ερείπια μετά από την κατάρρευση δύο κτιρίων

Οκτώ άνθρωποι δεν απαντούν στις τηλεφωνικές κλήσεις και εκτιμάται ότι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια των δύο κτιρίων που κατέρρευσαν μετά από έκρηξη τα ξημερώματα της Κυριακήςστην πόλη της Μασσαλίας στη νότια Γαλλία, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Επισημαίνεται ότι η αιτία της έκρηξης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, δήλωσε η εισαγγελέας της Μασσαλίας Ντομινίκ Λοράνς σήμερα το βράδυ.

Η κατάρρευση προκάλεσε πυρκαγιά, η οποία έχει περιπλέξει τις προσπάθειες διάσωσης και τις έρευνες, και δεν είχε τεθεί ακόμη υπό έλεγχο, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Πέντε άνθρωποι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, τα οποία όμως δεν απειλούν τη ζωή τους.

Κατόπιν, ένα τρίτο κτίριο κατέρρευσε μερικώς και κάπου 30 κτίρια στην περιοχή εκκενώθηκαν, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν, ο οποίος επισκέφθηκε τον τόπο της καταστροφής.

Σχεδόν 180 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, δήλωσε ο υπουργός Στέγασης Ολιβιέ Κλεν στο ραδιόφωνο Europe 1. Τα κτίρια που κατέρρευσαν επί της οδού Τιβολί δεν ήταν γνωστό ότι είχαν δομικά προβλήματα, είπε η εισαγγελέας.

«Οι σκέψεις είναι στη Μασσαλία», έγραψε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε μήνυμά του στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος