Η εκτέλεση του Βρετανο-Ιρανού Αλιρεζά Ακμπάρι αποτελεί μία ειδεχθή και βάρβαρη πράξη, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την Βρετανία που καταδίκασε την εκτέλεση.
The execution of Alireza Akbari is a despicable and barbaric act. His name adds to too long a list of victims of repression and the death penalty in Iran. Solidarity with the UK. Solidarity with the Iranian people.
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) January 14, 2023
Το καθεστώς της Τεχεράνης αψήφησε τις εκκλήσεις του Λονδίνου και της Ουάσινγκτον για την απελευθέρωση του 61χρονου Αλιρεζά Ακμπάρι, ο οποίος είχε καταδικασθεί σε θάνατο για «κατασκοπεία υπέρ της Βρετανίας».
Σε ηχητικό ντοκουμέντο που μεταδόθηκε από το BBC Persian την Τετάρτη ακούγεται ο Αλιρεζά Ακμπάρι να δηλώνει ότι ομολόγησε εγκλήματα που δεn έχει διαπράξει έπειτα από μακρά βασανιστήρια.
Ο Βρετανο-Ιρανός Αλιρεζά Ακμπαρί, πρώην υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας του Ιράν, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κατασκοπεία υπέρ της Βρετανίας, συνελήφθη το 2019.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, twitter
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος