Γαλλία: Απεργία σήμερα για το συνταξιοδοτικό σε τεταμένο κλίμα μετά και την παρουσίαση του νομοσχεδίου   

Το απόγευμα της Δευτέρας η κυβέρνηση παρουσίασε στη γαλλική εθνοσυνέλευση το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος μέσα σε εξαιρετικά τεταμένη ατμόσφαιρα.

Παρίσι, Ανταπόκριση: Θωμαΐς Παπαϊωάννου

Το απόγευμα της Δευτέρας η κυβέρνηση παρουσίασε στη γαλλική εθνοσυνέλευση το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος μέσα σε εξαιρετικά τεταμένη ατμόσφαιρα.

Η αντιπολίτευση προσπάθησε με κάθε τρόπο να παρεμποδίσει την διαδικασία, διάφορα ευτράπελα διαδραματίστηκαν, τα μέλη της κυβέρνησης υιοθέτησαν δραματικούς τόνους για να επιβληθούν με βαρύγδουπες φράσεις όπως , ” ή το σύστημα θα καταρρεύσει ή θα μεταρρυθμιστεί”

Σήμερα Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται η 3η απεργιακή κινητοποίηση μέσα σε 3 εβδομάδες.

Πάλι τα ΜΜΜ απεργούν αλλά οι συνθήκες άλλαξαν γιατί η Γαλλία έχει μπει σε περίοδο χειμερινών σχολικών διακοπών ανά ζώνη. Ήδη η πρώτη ζώνη είναι σε διακοπές και αυτό το Σάββατο η 2η ακαδημαϊκή ζώνη θα ξεκινήσει. Εκείνη του Παρισιού είναι η τελευταία φέτος που θα μπει σε χειμερινή παύση στις 18/2.

Οι δυο απεργιακές κινητοποιήσεις, η σημερινή και του Σαββάτου 11/2 θα εξελιχτούν μέσα σε αυτό το κλίμα αλλά τα συνδικάτα, ενωμένα, είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν τη σύγκρουση με την κυβέρνηση.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι σχεδόν 70% των Γάλλων δεν θέλουν την μεταρρύθμιση που αυξάνει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη, μια πλειοψηφία προτιμάει να αυξηθούν οι συνεισφορές κάτι που βρίσκει την κυβέρνηση εναντίον γιατί πλήττει την ανταγωνιστικότητα των Γαλλικών επιχειρήσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος