Γαλλία: 140 ώρες κοινωφελούς εργασίας σε ακροδεξιούς φοιτητές που έβαψαν άσπρο το άγαλμα του Ουγκώ

Οι δύο Γάλλοι εθνικιστές έβαψαν με άσπρο, «γαλλικό» χρώμα το άγαλμα του Ουγκώ και καλούνται σε υποχρεωτική παροχή κοινωφελούς εργασίας 140 ωρών και κάλυψη των δαπανών της καταστροφής του

Υποχρεωτική παροχή εργασίας 140 ωρών σε υπηρεσίες και δραστηριότητες κοινωφελούς χαρακτήρα επέβαλε δικαστήριο στην Γαλλία, σε δύο φοιτητές που έβαψαν με άσπρη μπογιά ένα άγαλμα του Βίκτωρα Ουγκώ γιατί το έβρισκαν πολύ… σκουρόχρωμο.

Οι δυο φοιτητές από την Γαλλία είναι ακροδεξιών πολιτικών πεποιθήσεων και θεώρησαν πως το άγαλμα – έργο Σενεγαλέζου γλύπτη – ήταν πολύ σκούρο. Για τον λόγο αυτό του έβαψαν με άσπρη μπογιά το πρόσωπο.

Στη συνέχεια οι δύο φοιτητές ανακοίνωσαν μέσω διαδικτύου ότι: «Με πρωτοβουλία τοπικών εθνικιστών το άγαλμα του Ουγκώ έχει πλέον ωραίο άσπρο, γαλλικό χρώμα».

Η καταδίκη τους αφορά καταστροφές που – με ρατσιστικούς στόχους – προκάλεσαν σε δημόσιο αγαθό. Πέραν της κοινωφελούς εργασίας οι δύο νεαροί θα πρέπει να καλύψουν και τις δαπάνες αποκατάστασης του αγάλματος. Αν δεν εκτίσουν την ποινή τους αντιμετωπίζουν κίνδυνο φυλάκισης τριών ετών.

Ο συνήγορος ενός εκ των δύο καταδικασθέντων, δήλωσε ικανοποιημένος διότι το δικαστήριο έλαβε υπόψη το νεαρό της ηλικίας τους και το γεγονός ότι είχαν λευκό ποινικό μητρώο, ενώ ο Δήμος της Μπενζασόν, όπου βρίσκεται το άγαλμα, και εκπρόσωποι αντιρατσιστικών οργανώσεων θεώρησαν ελαφρά την ποινή και εξέφρασαν την ελπίδα πως τουλάχιστον θα συνετίσει τους δυο φοιτητές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος