Financial Times: Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας εξετάζει το ενδεχόμενο διάλυσης της «μεταβατικής κυβέρνησης» του Γκουαϊδό

Array

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στη διάλυση της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες μεταβατικής κυβέρνησης της οποίας ηγείται ο Χουάν Γκουαϊδό, ανέφερε χθες Πέμπτη (220/10) η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη ανώτερο στέλεχος της συμμαχίας που έχουν σχηματίσει.

Τα τρία από τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα της «Ενωτικής Πλατφόρμας» (Plataforma Unitaria, PU) τάσσονται υπέρ της ιδέας αυτής και διαθέτουν αρκετές ψήφους για να προχωρήσουν, κατά τις πληροφορίες της FT.

Εκπρόσωπος του κ. Γκουαϊδό δήλωσε αντιθέτως στην εφημερίδα πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση στη συμμαχία της αντιπολίτευσης για το μέλλον της μεταβατικής κυβέρνησης.

Τα δέκα κυριότερα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν συμφωνήσει ότι τον Ιούνιο του 2023 θα οργανώσουν ψηφοφορία για να αναδείξουν κοινό υποψήφιο για την προεδρία. Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα της Λατινικής Αμερικής κανονικά θα διεξαχθούν το 2024.

Ο κ. Γκουαϊδό και οι σύμμαχοί του κατηγορούν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο ότι εξελέγη με «απάτη» στις εκλογές του 2018, από τις οποίες απείχαν οι κυριότερες δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση του κ. Μαδούρο απορρίπτει την κατηγορία.

Η παράλληλη μεταβατική κυβέρνηση υπό τον κ. Γκουαϊδό, πρώην πρόεδρο του κοινοβουλίου, σχηματίστηκε το 2019, αλλά οι προσπάθειές της να διώξει τον κ. Μαδούρο από την εξουσία απέτυχαν.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος