Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:  Επιστροφή στο παλιό της όνομα συζητά η ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών

Η ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (S&D) σκοπεύει να αλλάξει το όνομά της για να γίνει ξανά η ομάδα του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), εν όψει των ευρωπαϊκών βουλευτικών εκλογών του επόμενου έτους, αναφέρει το  πρακτορείο EFE.

Η πρόταση προήλθε από την επικεφαλής αυτής της πολιτικής ομάδας, την Ισπανή ευρωβουλευτή Iratxe García. Σε μια επιστολή που απευθυνόταν σε όλους τους σοσιαλδημοκράτες ευρωβουλευτές, υπενθύμισε την πιθανότητα να επιστρέψει στο όνομα της ομάδας PES, έτσι ώστε το όνομα της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να είναι πανομοιότυπο με αυτό του σχηματισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES).

Η Ισπανίδα ευρωβουλευτής ξεκίνησε επίσης μια μη δεσμευτική δημοσκόπηση για το θέμα αυτό για τους σοσιαλδημοκράτες συναδέλφους της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, περιμένοντας την ψήφο τους μέχρι τις 12 Μαΐου και ανάλογα με το αποτέλεσμα της διαβούλευσης, θα αποφασίσει πώς θα προχωρήσει.

Η ομάδα των σοσιαλδημοκρατικών ευρωβουλευτών ονομαζόταν επίσης PES (Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ) μεταξύ 1993 και 2009, όταν στην ομάδα αυτή προσχώρησε το Ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), το οποίο αργότερα έγινε το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) το 2014.

Αρνητική στην πρόταση της Iratxe García, είναι η Ιταλίδα ευρωβουλευτής Alessandra Moretti που σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι :

“Το να είσαι Δημοκρατικός είναι μια αξία που έχει βαθιές ρίζες καλά φυτεμένες στην ιστορία του κόμματός μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και η αλλαγή του ονόματος θα ήταν ένα στρατηγικό και πολιτικό λάθος που, ως ευρωβουλευτές του PD, δεν αποδεχόμαστε».

Πηγή: Εuronews.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος